Tuesday, January 31, 2012

Diorang cari tudung ombak rindu kat belog aku..

Tak sangka plak I... rupa2nya fesyen tudung OMBAK RINDU itu benar2 wujud, itu ari I gurau je sebenarnya..  berangan kunun nak "design"kan.. (click here)..... rupanya dah ada kat pasaran.. :D..   Tp sayangnya I rasa tudung tu tak sesuai kot dgn bdn I yg keding ni sbb sarat beropol2... artis cun sesuai la pakai.   Tapi cantik tu mmg cantik.. mcm ombak, berenda2 di dada... mcm2 kaler..

Begitulah pengaruh filem dlm melariskan sesuatu produk.  Pasni penggiat2 filem yg lain boleh la berkolaborasi dgn designer2 tudung....lg bagus sekiranya  fesyen2 itu ekslusif hanya  dicipta khas utk sesebuah  filem itu shj & mmg lain dr yg lain... tapi make sure la tak melanggar syariat pulak... karang dpt plak "saham"nya jika menjadi ikutan penonton. 


** Upin-ipin.. tu la sapa suruh ko pakai singlet je Nak haii... cuba pakai tudung, Makcik Mirror rasa pasti meletop design tudung kau.. dan Makcik la org pertama yg akan beli ... lol....  Eh lupa... Kak Rosenya si Upin pakai tudung tak ek?  Yg si Opah berserkup.... Nak kena tanya Shashal nih.. haha... peminat Upin Ipin no. 1 si bujang I ni... 


(teringat Shashal tetiba... sambil dlm ati berangan nak design tudung ala Upin... :P ~ sila jgn percaya)


Ini bukan tudung ombak rindu yg dimaksud tapi tudung dot dot apam dot yg baru I beli siang tadi...eh opss terbeli lg aku.. kata itu ari nak stop... ckp tak serupa bikin!! Wait2...Cool... relax.. tak mahal pun.. sila maafkan saya...

Cantik kan bekas dia tu? Actually ni tin cookies jiran I bagi sempena CNY semalam (cookiesnya I dah masukkan dlm tupperware ... jgn  plak you all ingat I masukkan tudung dlm cookies plak.. wahahaha.. melampau tau!)

4 comments:

  1. cantik kaler tudung tu, purple2 lembut..heeeeeeeee...ada dot dot lagi tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. LINDA - 1/2 jam gak I memilih.. mata dah kelabu... last2 pilih je kaler tu sbb blom ada lg dlm koleksi.

      Delete
  2. MM,
    akak dulu selalu berangan nak pakai cam orang arab tu,dress labuh dengan tudung hitam labuh..mesti anggun gitukan..tudung sekarang nie kalau ikut hukum tak boleh nak pakai,nak nak yang beropol ropol dan penuh perhiasan..tabarujj gitu..
    tak ler pandai sangat,cuma dalam islam takde istilah tudungkan..cuma disuruh menutup seluruh anggota kecuali dua tapak tangan dan muka..
    kekadang akak pk yang mana agaknya sesuai untuk kita...
    MM kurus pakai apa pun pasti cantik...nak senang cari tudung warna hitam,coklat dan kelabu aje..sesuai pakai ngan apa ajer.hihihii..
    pandangan mak orang nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju sgt dgn Kak Asma.. dan MM pun pernah berangan spt yg akak angankan... tp syaitan dlm ati ni selalu merasuk2 utk beli jugak yg kaler2..Hahaha...(keluar rumah tak baca doa kot MM ni) .. Hopefully one day terbuka hati nak pakai yg itam2 & size XL plak.. kan Kak..

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...