Friday, January 20, 2012

Kisah Pasar Malam...

Di senja nan merah.... ditemani  SIL dan MIL aku  dan Shashal  arini merayau ke pasar malam di Bee Pee.   




Apa lagi... SIL aku la jadi drebarnya... 



                  putu mayam...


Hasil-hasil dari "kes rayau" tersebut... ini hasilnya..

Sate...

pulut panggang... yg mana aku tak dpt merasa... alih2 dah jadi chipsmore...




tapi lepat ubi yg org tu jual ni tak bleh lawan emak aku buat..
emak buat lagi kemas dan lagi sedap..ceh..
sapa lg nak puji emak sendiri kan?


Pasar malam best yg pernah aku pegi, syyyy rahsia kita2 je...jgn ckp org :D....

1) Sg Rengit Kota Tinggi - panjangggg sgt.  Masa tu aku pegi sbb picnic kat Desaru. (ada entry di older post).

2) Mesti la kat kg aku di "Kashmir" -  sbb bleh jumpa kengkawan lama..:D... pastu ada jual pecel, jagung dan semua makanan2 kegemaran aku masa kecil.  Tak tau la skrg.. sbb aku pun dah tak pernah pegi lagi sejak kira2 10 thn dulu.

3) Masa aku kat TIJB, aku pernah pegi satu Pasar Malam ni.. gila aku.. dah la byk homework, aku ngan 2 org room mate/schoolmate aku masa tu gi ikut owner rumah sewa kitorang merayau mlm2 lepas maghrib (memang harus pun aku kena stay asrama lepas tu.. padan muka)... aku tak ingat la kat mana.. naik bas turun bas ... 2 kali bas plak  tu.   Kat Larkin kot.  Aku rasa mcm semua makanan2 kat situ sedap2 je masa tu.. tapi nak membelinya bleh plak aku memikir 2,3 kali.. almaklum student katakan.. (tapi teruknya memory aku..bleh plak aku tak ingat lokasinya kat mana)... tolong2 bagi aku recall balik.. sapa2 tau. E'eh.. pulak..

Alamak... dah tercerita kenangan silam syahdu plak tetiba.. tak jadi nak meneruskan penulisan ttg kisah pasar malam ni sbb terlalu syahdu dan nak menitik air mata aku... wakaka...   apa-apa pun yg penting kalau nak gi pasar jgn lupa baca doa ye, pastu jgn lupa anak2 yg dibawa.. pimpin tgn mereka, jgn dibiar bertebaran tanpa pengawasan. Almaklum dunia skrg ni dah makin aneh..    Ok.... daaaaahhh...





4 comments:

  1. adehhhhhhhhhhh
    walau entry ini ala2 suruh ayu ingatkan kat mana lokasinya..
    ayu rasa sangat lapor lahhhhhhhh
    mana boleh tolong!!

    eikkkkkk
    ini entry sangat buatkan ayu rasa mau cr makanan

    ReplyDelete
  2. AYU - Tokey restoran pun bleh lapor ke.. ari2 ngadap makanan kan..

    Alahai.. sapa lg bleh tlg akak ingatkan lokasi tu..klu Ayu yg superwoman ni pun tak tau.

    ReplyDelete
  3. MM,
    dah kat kampung dah yer..mg seronok kalau gi pasar malam nie,mcm mcm nak dibelikan..
    arwah abah akak dulu pun berniaga pasar malam kat sekitar JB..dia berniaga apam balik..MM tingat kisah dulu2,nostalgia,akak tingat arwah abah laa pulak..hihihihi..

    ReplyDelete
  4. KAK ASMA - OIC jual apam balik.. jgn2 MM pernah terjumpa. Alahai syahdu ati bila teringat org2 tua yg dah pegi ni Kak.. sob sob sob. Al-fatihah utk mereka.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...