Thursday, January 19, 2012

Berapa lama anda habiskan untuk mem'packing barang?

Kita tengah busy packing....
Ke mana lagi... balik kampung la...








Moga-moga balik nanti ....


1)  Dapat ronda-ronda ke  kampung-kampung
2)  Pegi kebun
3)  Berkelah di Minyak Beku
4)  Makan di Restoran Madinat


Moga-moga saja.... tak la mengharap sangat..



Add caption
TUDUNG, I KENA BAWAK LEBIH (Supaya tangan ni tak gatal2 terbeli lagi) ~ dah kucakap... kalau nak beli lagi.. tunggu 6 bln akan datang.

 Barisan pertama di depan ni je I punya... yg kat belakang selai RM10  tu.. Qistina punya (tapi satu pe'el si Qistina ni dia suka pinjam tudung I).  Ain tak termasuk ini filem... sebab keminatan dia hanya pada pashmina...  dan tudung 4 segi ala2 budak sekolah.









YANG INI JGN LUPA...... "botox2" utk dibawa pulang...








HASIL JAHITAN SENDIRI
Dulu time I rajin... I jahit sendiri tudung... Ini antaranya.   Sgt hodoh kan tudung syria yg I jahit ni?  Apa taknya... malam2 buta menjahit kat  rumah ibu mertuaku (sib baik menjahit dlm bilik...kalau tak mesti terbangun jiran tetangga dengar aku riuh rendah  ..:D)..   Anak sedaraku si ANIS TYLOR jgn plak ketawakan makcik ko yg tak pro ni ye..

 
Pesal plak pix guna mode : "Potrait" ni gambar lebih blurr?   Gambar atas guna mode :  "Landskap" nampak lebih sharp. Ok.. take note ya Kak Mirror.. next time.


Saja je packing awal2... bukan la balik esok pagi pun... esok bebudak masih sekolah lagi kan.    

Anda pulak bagaimana?  Adakah spt idea dari sorang kwn I tu, angkat kain kat jemuran ... masukkan dlm punjut... then go!!!!  Sampai rumah mertua baru lipat cantik2.  Good idea sebenarnya bagi yg masih berbayi kecil dan career woman yg sibuk, tapi bayangkan..  jika dibuatnya kereta rosak kat tgh jalan dan terpaksa  kena tow.. sanggupkah you keluarkan benda tu dari bonet dan berjalan di tengah2 lebuhraya yg ramai orang itu?   Pakai high heel tapi bawak punjut, dah macam si Tenggang lari dari rumah... hahaha..



19 comments:

  1. ayu jarang berjalan.. jadi ayu kurang berpengalaman..
    kat kampung ada baju yang ayu tinggal...

    terpikir gak kalau ayu travel jauh2 kan??

    heheheheh..

    PS: mmg banyak gila tudung kak.. tudung syira yang kak jahit tu, cantik jer...

    ReplyDelete
  2. lepas ni bole la tempah tudung ngn kamu ek..

    ReplyDelete
  3. AYU - Cantik ke syria tu? Thankss.. cuma kurang kemas je la kan..
    Klu gi travel jauh2, semua baju kena minimizekan.

    HALIMANTUN - Hehe... boleh.. boleh. Kita kasi murah2.

    ReplyDelete
  4. wow jahit tudung syiria sendiri?hebat nya sis.

    ReplyDelete
  5. mesti bonda suka MMirror kerap balik kg.... sure hidangan special menanti. Dulu masa emak Mummy ada lagi bila sampai kg je tengok bawah tudung saji tersedia dah berbagai lauk pauk....nostalgia...

    So kepada semua yg masih ada emak/bonda/ibu/mummy/umi dan yg sewaktu dengannya... baliklah kampung sementara mereka masih ada...sorry ye MM panjang la pulak komen Mummy ni...hiihi

    ReplyDelete
  6. CIK PUAN RARA - Ala tak la hebat mana pun.. memain je jahit Dik.

    MUMMY GEE - takpe.. lg pjg komen lg bagus.. kita pun dah rindu dgn komen Mummy kat blog ni.. kita pun phm.. Mummy busy.

    Tp ni kami balik rumah MIL.. ha'a.. harap2 adalah hidangan yg lazat2 dr MIL menanti kat bwh tudung saji nanti... Kekeke..

    ReplyDelete
  7. bab paling kita penin. . .sbb nk bawak sikit takut tak cukup pakai. . .bwk byk mls nk berangkut. . .n_n

    ReplyDelete
  8. Betul tu EILA.. tu la masalah yg sebenar2nya. Dibuatnya hari hujan.. basuh pun tak kering.. bwk sikit karang tak de baju plak. Bwk byk.. penat plak bondong2 turun naik tangga.

    ReplyDelete
  9. EN. MS - Tq. Jom gi rumah Keng San mintak angpow. Hehe...(Ada lg ke org tua tu?).

    ReplyDelete
  10. MM berapa lama blk kg ni..byk tul bwk tudung.. kalau comei bwk sehelai dua je... baju2 pun bwk yg x perlu gosok.. bila kat kg ni semua mls nak buat... cuaca panas lagi...

    Selamat pulang ke kg ye MM... comei ni raya kot baru blk....Bukan lupa kg cuma x ingat je.... mak comei pun skrg dah jadi org KEY EL....huhuhuhuhu..

    ReplyDelete
  11. banyak nyer tudung MM,sama ler kita kalau nak berjalan memacking punya laa banyak.selagi ada nak dibawa..tu yang bila nak susun dalam bonet akak yang buat..hb sellu kata kete ni ca, terjungkit kebelakang jaer..hhahaa tak tau bini dier angkut sume benda..
    bestnyer balik kg..
    kalau akak balik ayer hitam boleh kita gader gader kan MM..jumpa kat bp mall ke...tau jeng kwang yg femes dulu..Eh ada lagi tak restoren tu yek...

    ReplyDelete
  12. COMEI - Aku mmg suka bwk lebih2 Mei.. kdg ada jemputan, kdg tetiba IRP ajak dating. Kdg si Qistina pinjam.

    Tak balik ye Mei.. takpe la, nt aku "makankan" utk Comei ayam asam pedas Minyak Beku.

    ReplyDelete
  13. *Eh ayam plak.. mana ada ayam.. ikan merah asam pedas Minyak Beku.

    ReplyDelete
  14. KAK ASMA - Jeng Kuan ada lagi.. selalu gak kami order mee hailam dia yg meletop tu.

    Byk ke tudung tu? Insaf plak saya.. pasni tak nk beli lg la.. hehehe. Thn lepas sebenarnya lg byk berbanding thn ni.

    ReplyDelete
  15. NAFISA - Wah! Excellent. Apa rahsia agaknya..

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. Hahaha... tempahan? Masalahnya ada ke yg sudi nk beli. :D

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...