Sunday, January 22, 2012

Rahsia Kawan Aku Jadi Cantik...

Assalamualaikum........ haiii.....
Mahu tak korang aku sharekan satu rahsia kecantikan?  Kecantikan untuk suami...
Tapi bukan rahsia kecantikan aku ler, ni rahsia kawan aku.... sebab aku tak cantik (Shashal yg kata).. T _ T
"Mama tak cantik" - ni Shashal cakap bila dia tgh marah.. hehehe...




"Kalau Mama solek mcm ni Cantik tak Shashal?".... ngeee....



Kalau aku... aku guna yg ni... tapi kawan aku sorang ni lain pulak kaedahnya..

*(eh apa tah motif aku snap sekali gambo pinggan mangkuk tu.. konon2 cute la tu...)



Satu hari bila kawan aku mencadangkan satu loose powder yg aku tak pernah dengar jenamanya ni... Aku terus buat2 terperanjat dan mintak dia mengeja satu persatu macam budak tadika...


Ha Bedak Mineral?
RM48 je?
(Terus terbayang satu penjimatan di situ)


.

.

.


.

Bab nak suruh korang suspen memang hobi aku...
So.. scroll down je la selagi mampu.. tanda sayangnya korang pada puan
blog ni..
(bukan penat sgt  pun kan tekan Pg Dn tu?)

.

.

.

.


.



Aku terpengaruh beli ni sebab dia kata.... bedak ni dari mineral takde bahan kimia... Bila sebut takde BAHAN KIMIA tu yg aku terus tinggg.... beli tanpa was2.  Tapi ini tak bermakna yg aku kata jenama lain ada bahan kimia.. itu aku tak pasti sebab belum buat kajian tentang "mereka".
* e'eh baiknya aku promosikan beriya padahal bukan aku yg jual pun...



?

?

?

?
Wahai M.A.C... tiada niat di hatiku untuk curang padamu...
Aku sekadar menMADUkan mu saja...
(M.A.C tetap aku pakai kalau gi mana2 sebab senang
dia ada casing dia kan... yg ni plak.. sponge pun takde..)


Rona Sutra Loose Powder - aku pilih kaler natural..


Satu kelebihan bedak ni ialah... ia boleh dibuat tido malam tanpa keraguan... ha elok la tu, malam2 tido dlm keadaan cun untuk suami... tapi to be honest, aku tak berani plak tido2 nak bermake up bagai.. entah ler... pada aku malam adalah masa utk kulit kita berehat.. itu pendapat peribadi aku ler.

Tapi since mendalah ni jenis loose powder dan kulit aku ni jenis ikan kering..  aku mesti pakai Moisturiser dulu sebelum applykan bedak ni.. kalau tak, tak melekat plak kat pipi aku.    Hmm... komen aku ye?   Aku tak tau lagi.. sebab pakai pun tak sampai sebulan... lagi pun blom terima sebarang pujian positif lg buat masa ni dari sesiapa.. :D Entah bila tah IRP ni nak puji bininya ni? ..sigh...  Kalau dia puji nanti.. aku cakap ngan korang dan aku rekmenkan bedak ni  secara besar2an ...... ataupun aku jadi pengedar .... lol.... skrg ni just bagitau you all secara main2 je ni sebab blom dpt resultnya lagi... kih kih kih..... lagipun kulit setiap org tak sama kan..   Ada jugak yg pakai bleh ilang jerawat...  Ada yg jadi tambah muda 20 tahun (hehe tipu... kita gurau je). 

PENAFIAN:   Apa-apa pun... yg penting kalau bercantik2...niatkan la utk suami...jgn ada niat lain.  Segala dosa atas penyalah niat adalah tanggungjawab anda sendiri...

Kalau nak hilangkan lingkaran bawah mata - boleh beli produk ni --> CLICK HERE.



6 comments:

  1. mm..ai memang dah jadi pengguna bedak ni sejak 4 bln lepas...dah 3 kali beli tau..best ai suka sebab tekstur dia halus gitu..tapi taklah sampai tahap boleh awet muda kut..hihi..tu magik namanya..tapi i beli dlm 40 hengget je br ni..diakata harga sebenar mmg 48 tp bg kurang kat i sampai 8 hengget..hihi

    ReplyDelete
  2. Ooo ya ke DR. SIRNA? Ni yg wat I semangat nk pakai terus ni.. tapi tak aci la you bleh dpt rega RM40 je..

    ReplyDelete
  3. klu btul bkesan nie blh la nk rekomen kt kekasih hati...hehe

    ReplyDelete
  4. PONDOK USANG - dipersilakan.. klu sesuai.. Kak Mirror pun baru try test ni.

    ReplyDelete
  5. sesuai x ek utk muke yg bjeawat penuh?

    ReplyDelete
  6. HALIMATUN - Tu yg Kak Mirror takut nak jwb tu.. :D.. Nt cuba tanya dgn penjual.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...