Monday, January 23, 2012

Kalau asyik putus cinta je.... apa kata suruh je parents carikan jodoh

Putus cinta memang pahit...
Boleh kering air mata kerananya..
Tapi sampai bila harus menzalimi diri sendiri
dgn membiarkan jiwa terus merana.. sedangkan you sebenarnya
layak untuk dicintai dgn seikhlasnya..

Apa kata..... you buat macam Ally Iskandar...

"Emak je la carikan kau jodoh Nak...." agaknya macam tu kot dailog antara ibu dan anak.. bila mana Ally putus tunang itu ari..

Then Ally anak yg soleh itu pun... "Iya la Mak.. Ally follow je"
(Sorry ini sekadar skrip rekaan I semata-mata tiada kena mengena dengan kisah benar :D)
then alhamdulillah termetrai sudah ikatan itu minggu lepas. Sgt cute isteri Ally. kan?..tahniah.

Ok.. ok... aku tak nak tulis tentang Ally sgt sbb dia terlalu cute dan baik ati untuk dicipta2kan dgn gossip2 dan skrip2  rekaan spt ini ...cuma point aku di sini ialah "mengapa tidak anda yg asyik bercinta2 putus... putus-putus je bercinta tu kan... suruh je Mak Ayah carikan"... mana la tau kan... rupa2nya di situlah jodoh anda bermula... Untung-untung emak carikan rupanya gadis tu tersangat cun melecun macam Lisa Surihani... perghhhh la... hari tu jugak rasa nak kawin... kalau aku pun..... hehehe.. (eh lupa... kan aku dah kawin). 



gaimana yg aku baca di blog Cikgu Gie ... jodoh kita telah tertulis sejak kita di dalam rahim ibu seusia 4 bulan.. nama pasangan kita pun telah tertulis pada saat itu...


Jodoh bayi yg bernama Miss Mirror ini ialah IRP...
kan dilahirkan pada... bulan Januari tahun 19_ _
** lahir di sekian tempat...
 nanti tua2 jadi blogger..

Begitulah... semuanya itu telah tertulis sejak azali..



Tu la... apa-apa pun kena la berusaha dan berdoa... semoga jodoh yg telah tertulis itu ditemui..


Apa-apa pun be happy... hari ni pun Kak Mirror happykan diri dgn melawat "farmville" ibu mertua sambil menghayati keindahan alam..


farmville ibu mertuaku ..


Menjadik plak lada yg ditanam MIL aku ni..




kucing kampung + kucing bandar = keluar kucing "bateri eveready"
lak jadinya... nampak huduh tapi comel..
Meow!!!


Si Tom kucing siam SIL itu pun terpaksa bersabar lama
utk mendapatkan "jodohnya" satu ketika dulu... hingga akhirnya
"bertemu jodoh" dgn kucing kampung dan
melahirkan si "eveready" ni...



ha kan.. sebijik mcm bateri eveready ni kan?

Ni ler logo bateri "eveready" zmn dulu2.. kepada yg tak pernah

nampak... (Mungkin Si Tom time ngandung benci sgt kot ngan bateri.. tu

yg terkenan kat anak2nya.. tu la lain kali klu ngandung jgn menci memenci)... e'eh aku merepek...




Bunga2 ros, hadiah FIL untuk MIL aku.. romantik kan FIL aku?



Hadiah FIL utk MIL aku sebagai tanda cinta ~ bunga2 ros kegemaran MIL aku..

(antara contoh jodoh " suka sama suka tanpa paksa " yg berbahagia hingga ke tua)
Antara menu kat rumah MIL hari ni - ikan masak kicap..



Ni air tgn aku semalam - lunch..




ok.. jumpa lagi!!









p/s : Emak and arwah Ayah aku, Kak Long & Bang Long aku kawin atas pilihan orang tua... alhamdulillah bahagia hingga tua...

Tapi make sure la takde kes bertepuk sebelah tangan... nanti tak bahgia plak menjeruk rasa..



2 comments:

  1. eveready ek name die..chomel2..
    pilihan org tue pon lg bagos pe..

    ReplyDelete
  2. HALIMATUN - Hehe.. Kak Mirror je yg memandai panggil dia "eveready" sbb bulu dia yg hitam legam tu..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...