Thursday, February 23, 2012

Akibat menonton drama...

Tahu kan apa itu "mengurut cakar rimau"?   Kalau tak tau, sila tanya Ustazah Norbayah sebab bagi isteri-isteri keding macam I, takde cara termudah untuk mengurut suami yg sasa (dibaca : b*roy)  selain cakar rimau yg sememangnya tak perlukan banyak tenaga kita.... (wah! Sasa?  HARUS suamiku akan belikan aku "SKII set terbaru" atas pujian ini).   
 
Tapi sekiranya puan-puan tiada masa untuk itu, silalah minta bibik anda wakilkan hantarkan saja suami puan2 ke spa2 lelaki yg berdekatan.    Ataupun....kalau puan2 malas,  jgn benarkan dia buat kerja2 berat lagi,  bedungkan je dia jadi baby dan biar dia makan tido.... mkn tido. 






Ok la, itu je topik rumahtangga untuk kali ini.    Tahniah Misha Omar atas pertunangan, Erin Res2 sebab dah "berhijrah",  Lisa & Yusry sebab nak kawin.  Lisa .... jgn lupa belajar "mengurut cakar rimau".


p/s :  Mesti korang rasa pelik, semalam I declare I mcm dah gemuk arini kata keding pulak?.   Ya begitu ler I ni.... I kalau skip breakfast atau lunch je (pastu keja banyak).... alih2 je I kembali kurus.  Arini pulak tengah2 hari buta  TERtonton drama.   Tak pernah2 I suka drama, tertonton plak tetiba pastu terus melekat depan tv, rasa sayang nak turun ke dapur sbb ending tgh best... last2 terskip lunch terus sambung keja lain (dah la  breakfast cuma makan pancake yg tak berapa menjadi tu)....  alih2 maghrib tadi tengok kat cermin... "eh aku dah kurus balik?".   Moral of the story... kalau anda nak slimkan badan, silalah menonton drama.  lol....     



10 comments:

  1. ahaha kalau mcm tu wani pon nak lah try!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat mencuba Wani... tp make sure, tiada sebarang makanan di depan tv ye.

      Delete
  2. wakakaka......ada ker petua baru camgini..harus memcuba..tapi tu arrr dah lapang2 makan lagi banyak..cete aper laa yang buat MM duduk ngadap tak bangun2 kan..akak dah dekat 2 minggu tak sihat tapi turun sikit ajer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Asma - tak ingat la Kak tajuk apa.

      Ooo tak sihat rupanya, patut la dah lama tak nampak bayang.

      Delete
  3. ZZ tengok MM memang slim lorrrrrr...jeles I...he he he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZZ - you pun apa kurangnya... slim je I tengok dear..

      Delete
  4. kalau saya pulak..bila tgk drama lagi nk makan byk..lps tuh gemok trus..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. mcm tu pulak Liza? Maybe sbb saya ni suka tengok tv kat tkt atas, then semua makanan kat tkt bwh (dapur). Jadi malas nk turun.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...