Thursday, February 23, 2012

Mereka sungguh tabah.. adakah kita juga?

 Adik Faris dah  meninggal pukul 10.05 pagi tadi, sedih membaca berita ini.... tapi dari dia terus derita terlantar di katil hospital, kita redhakan saja kepergiannya. 

Ada sesiapa yg tertinggal kisah si kecil ini? Untuk info :  Adik Faris bertarung nyawa akibat HLH, barah darah... masih terbayang raut wajahnya yg sayu menahan kesakitan dengan linangan air mata membasahi pipi, hidung berdarah terlantar di katil hospital  menghiasi dada2 blog sejak 3 minggu lalu...sungguh meluluhkan hati sesiapa pun  yg melihatnya (Kak Mirror sampai tak mampu nak upload kat sini).      Al-fatihah.  


Takziah buat kedua ibu bapanya.... moga Allah kurniakan ketabahan buat mereka. Amin.





INI PULA KISAH LAIN...


Apa khabar anda hari ini?   (eh baru skrg nak tanya khabar? Kak Mirror ni pun)    Kalau ikut soal selidik dlm entry yg lepas2, alhamdulillah semuanya hidup dalam keadaan sihat berbahagia bersama pasangan masing2.   Tapi kalau ada yg tgh bersedih.... apa kata baca je blog2 orang sakit...
Membaca kisah2 sedih orang lain membuat kita melihat masalah sendiri sebagai "takde apa/jadi kecik".    Percayalah... sebab Kak Mirror pun dulu2 time sedih( sedih giler sbb gaduh ngan kucing - sila jgn percaya), tetiba Kak Mirror terjumpa blog   lelaki HIV Positif., Kak Mirror jadi rasa..... "Oh masalah aku tak la sebesar mana rupanya jika nak dibanding dengan Pakcik yg teraniaya ni.".


 Banyak benda yg perlu kita syukuri jika ingin dibandingkan dengan orang2 yg bernasib malang di luar sana.....  Kak Mirror pun bersyukur sebab hari ni  masih lagi dapat bernafas, dpt makan, dpt minum...  ini breakfast pagi tadi sebenarnya...  puding roti.



 Segalanya telah "diderhaka" sebab susu cair takde..
so semua guna susu segar je..


Kuah pun jadi kuning sebab tak guna susu cair... tapi rasa tetap sedap..
(puji je la diri sendiri sbb takde yg nak puji.. laki I tak mkn mendalah puding2 ni semua)


Nak resepi ke?  Sila terus ke blog ini.

6 comments:

  1. rasanya lebih seminggu win tak bw, so tertinggal la cerita adik Faris..sedih sgt win baca kisah tentang dia miss mirror.takziah utk keluarganya.
    *sentiasa bersyukur dgn apa yg dimiliki..
    *sedap breakfast miss mirror, hidangan pun menarik :).like it

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a... lama betul you menyepikan diri Win. Busy kan?
      Thanks sbb sukakan hidangan tu.. Jemput ler mkn..hehe.

      Delete
  2. alfatihah bt arwah..
    mmg sedih kan baca kisah adik kecil itu, moga ibubapanya tabah

    kak...
    part puding tu.. ayu nak...
    kita boleh jd geng.. sama2 suka makan... heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayu - Kak Sam mmg tak sanggup nak tengok gambar adik Faris tu. Moga Allah mengkurniakannya syurga.

      Yeahh ada gang puding! Jom makan!

      Delete
  3. MM, memang sedih la kisah arwah adik Faris tu..saya tak sanggup nak buat entry pasal dia lebih2 lagi bila tengok gambar dia.. huhuh..semestinya dia ditempatkan di syurga menunggu mak dan ayahnya.. amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Linda - semalaman I menangis membaca kisah dia. Baru pagi ni reda dan kembali ceria.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...