Wednesday, March 14, 2012

Pakaian seragam Persatuan Puteri Islam Malaysia (PPIM)

Baju Puteri Islam
Time orang lain tengah malas2 nak update dan jenguk blog memasing ni la kita kena update blog ikut suka ati kita, kalau diorang ada, kita malu sikit kan nak merepek sesuka ati. Maklum la.... I ni kan pemalu orangnya. Haha.... sejak bila la tu?


Ok jom update blog dengan sesuka hati kita tanpa rasa bersalah!!. Nak cerita pasal apa ni ek? Teringin nak tulis pasal kisah seram... tapi malangnya hubby I tgh takde plak.... nanti I pulak yg seriau nak turun ke dapur... Ok la cerita pasal uniform anak I dah la..... Bagi yg anak dara, korang pun bakal ada anak satu ari nanti kan?


Itu ari, anak I frust tak dapat jadi PBSM spt kakaknya (sekolah dia ni, Guru mereka yg pilihkan ).... tapi hari ni tak lagi frust sebab dah jatuh cinta dengan uniform Puteri Islam yg comel lote ni.

Comel kan?

Rupa2nya skrg ni Puteri Islam dah ada 3 uniform utk dipakai oleh setiap ahli :-
1) t.shirt pink lengan panjang dgn seluar sukan biasa
2) baju kurung putih (mcm sekolah biasa tu) + kain pink + tudung pink
3) then satu lg spt gambar di atas.. 

Ketiga2nya nak kena beli...

 I tak dapat bayang la cemana kalau anak-anak orang susah yg kais pagi makan pagi. Zaman2 I dulu, masa I dapat jadi pengawas pun... kelu lidah I ni nak tanya ngan arwah ayah untuk beli uniform baru kaler biru muda tu... rasa macam bersalah je masa tu nak nyusahkan orang tua... entah la, dah pembawakan dalam perut kot yg I ni memang tak suka nyusahkan orang2 tua... wahaha... :P

Uniform pakaian beragam pulak, seingat I masa tu kitorang recycle dari senior2 kot kalau tak silap. (Ya Allah, tetiba ingatan aku terlupus pulak pasal ni). Yg I ingat cuma masa tu tiap sabtu kena gi sekolah belajar buat crosstij, berkawad sikit2... tapi best la sebab Pandu Puteri semuanya pompuan kan...

Dah la... itu je nak tulis. Thanks baca.

8 comments:

  1. fie tak ingatlah akak dulu PI uniform macam mana. sbb fie joined Pandu Puteri, lps tu high school joined St John. amboiiii aktif ye update blog hari neh akak. hahaha. lepas rindu kat blog ke camne

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la Akak pun Pandu Puteri.... pastu Rangers.
      PPIM zmn Akak cuma kurung putih ngan tudung pink je masa tu.

      Kak Sam tgh marathon update blog 4 jam sekali ngan member2 ni... motif? Supaya senang, time busy tak yah nak update2 lg. :D

      Delete
  2. MM... JS dulu cadet laut, tak minat yg girly2 punya persatuan...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Canggihnya... Kat sekolah kitorang takde. :(

      Delete
  3. MM, dulu zaman saya sekolah rendah, pakai baju putih sekolah tu, kain pink and tudung pink...kekekeke..tu la puteri islam sekolah kampung saya tu..kekeke..tapi ti pun dah best sangat dah..

    ReplyDelete
  4. urm nak tanya .. awak sekolah mana ? kalau kat selangor .. boleh tak saya booking sekejap ? huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan kat Selangor..... kita kat Selatan ni. :)

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...