Tuesday, March 6, 2012

Tak rela blog ditake over....

"Mama dah bosan la dengan blog mama tu.... you all nak pakai netbook tu pakai la, better Mama lipat kain lagi best" getusku tetiba. Maybe sedang dirasuk oleh kepenatan yg melampau akibat kerja2 rumah pastu bosan tengok muka sendiri (dlm blog), bosan sebab ramai gang2 blogger yg dah ghaib dari blog mereka dll.

"Huh?" IRP yg sedang leka menonton tv separuh terkejut. Shashal tak menunjukkan reaksi sebaliknya terus menonton youtube "cara2 memasang aircond" yg menjadi gilaannya.

"Biar I take over je lah blog you tu..". Kata suamiku lagi dengan senyuman lebar.... menandakan ia gembira dengan berita yg I kata dah bosan itu.

Eh.... macam tak percaya je IRP boleh berminat plak dengan blog I....lagipun dia jarang "skodeng2" blog I pun. Mesti dia ada agenda yg bakal dirancang ni...woooooo oh no no...no.... fikirku sendirian. Agak2 klu IRP yg take over... entry tentunya berkenaan dengan pembelaan ke atas kaum adam je la jawabnya....

"Eh... no way!". jawabku spontan.


Menu untuk tetamu dari jauh... jap lagi

sampai la kot.



Menu atas ni biasa2 je kan... so, I bagi resepi lain utk korang - resepi kambing yg I masak semalam (tapi gambar takde sebab malas nak upload lagi). Resepi ni dari Majalah Jelita.. Pada I mcm tak berapa sedap tapi anak2 and hubby suka pulak, tu yg I share kat sini.

* kambing bersihkan.
* Perap dgn mayonese, bwng putih, rempah kari, sos tiram, cili boh sikit, sos cili, kicap. (4 jam perap)
* dlm periuk... masukkan minyak dan rempah tumis... masukkan bhn perap td tambah air ... biar masak hingga sejam atau daging empuk dan tambahkan gula + garam.... biar kuah agak pekat. angkat. Mudah je kan... ini la resepi paling malas di dunia.


p/s : tak baik bosan2 ngan blog... niat berblog kena betul ye Kak Mirror...

16 comments:

  1. betul tu, jgn bosan dgn blog, bukanke blog ni tempat u mencurahkan idea idea yg banyak tu,,hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya tak ya la Doktor.... blog ni la tempat I tersengih, tergelak sensorang. Hehe..

      Delete
  2. MM...Sama la ngan JS mood dah takde huwaaaaaaa....

    ReplyDelete
  3. MM jangan la bosan berblog k.....nanti i hilang kawan blogging...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gie - hehehe... semalam tu I tak sengaja tersebut perkataan "bosan" depan diorang.. padahal bila tak berblog, I dua kali bosan.

      Delete
  4. MM mggu lepas comei ada hantar email..x perasan ke??? jgn jwb kat sini pasal email tu..jwb kat email gak ye...

    ReplyDelete
  5. wani terus rindu masakan my mom bila tgk gambaq makanan tu..;(
    huhu..sedapny nampak..rasa pasti lebih yummy kann! :)
    untung suami n anak2 dapat mama pandai masak nih..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ololo siannya... rindu pulak kat masakan mummy dia. Takpe... karang klu cuti bleh rasa masakan yr mum puas2 ye Wani.

      Delete
  6. Kalau IRP ambik alih pun bagus juga, IRP tu banyak pengalaman. Bertahun2 merantau negara2 org, kisah di sana-sini. Tak sabarlah tgok entri2 seterusnya.

    Aku pun rasa dah bosan ni, lagi2 kehilangan kawan2 spt Wak Gelas. Rasanya paling berkobar2 semasa bersama geng blogstarz dulu sampai sanggup tak tidur...hahahahah

    ReplyDelete
  7. Kalau IRP ambik alih... blog aku dah bukan Miss Mirror/Makcik Mirror lg... Tapi jadi PAK MIRROR plak....hahahaha.

    Wak Gelas gi merantau kot? Ha'a ek... dulu kita ngan Blogstarz sampai bersengkang mata pkl 2 - 3 pagi pun sanggup. Tak de lg ke port2 lain mcm bubble talk tu kan?

    p/s : IRP klu nak take over blog aku ni, tunggu aku meninggal.

    ReplyDelete
  8. akak oiii. fie neh dah la tgh mendietkan diri
    nmpak pulak gambo2 makanan. adoiiii. tekanan kejap. lapar!~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala badan dah lawo tu nak diet apa lagi la Dik oii..

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...