Saturday, April 7, 2012

BerTUTTI FRUTTI di Jay Bee

Sebenarnya dari minggu lepas lagi, I mengidam sangat nak makan ais krim TUTTI FRUTTI.. berangan2 utk menikmatinya bersama  Pn Mar... konon2 nak melepak depan Parkson BP (Nurul Adiah kata ada franchise dia kat situ).. tapi si Pn Mar ni demam la pulak..... terus meleleh air liur I... siang malam terbayang2kan ais krim yogurt ni 7 hari 7 malam... walau I tak pernah merasa pun sebelum ni sebenarnya.. (tolong jgn buat2 gelak2kan I ye...sampai ati tau! Ikutkan I ni bukan penggemar aiskrim sebenarnya (tapi penggemar yogurt)... tapi bila dengar perkataan "TUTTI.. FRUTTI" yg you all selalu canang2kan kat belog .... I terbayang macam something yg segar2.... ada topping buah2an, chocolate rice... masam2..manis...:D... itu la yg akhirnya hari ni I ke sini ni).   Pandai korang promo.. thumbs up!

  


Jln2 di  tgh hari buta lepas breakfast tetiba ternampak bunting kat tiang lampu jalan tertulis "TUTTI FRUITTI  Mon to Friday - diskaun utk student"..... Terus kami ronda2 mencari lokasi yg disebutkan... tapi hari ni takde la diskaun sbb hari Sabtu kan.. lagipun kami bukan student ponnn...


What u  all have to do is...just go to the machines and select the flavours yg you all prefer...(I pilih perisa vanilla)... jgn kekok2 nak tekan, buat je mcm rumah sendiri.. 




Topping - ada pelbagai variasi... pilih je apa yg korang suka... kalau I, lebih suka buah2an (gambar atas) berbanding "aksesori2" yg kat bawah ni.. IRP and anak2 pilih yg bawah ni..



Qistina ... biasalah...mesti dia akan pilih marshmellow...

Pilihan Shashal... Perisa Coklat..

Timbang dulu kay! Baru bayar...   Macam I punya ni... RM12.19 (berat kat topping dia la tu kot...:D... sbb I suka makan strawberry dan longan).


Ternyata memang sedap... sebab I memang suka yogurt!

...dan kalau anda rasa belog saya layak untuk kategori" FAVE MAKAN-MAKAN EXPERT 2012 ", jgn lupa undi blog ini bermula pada tarikh 23 Apr -13 May 2012 (undi setiap hari bermula tarikh itu dengan klik pada banner di bawah atau di side bar blog ini... thank you.:)


Anyone can vote and you are allowed to vote once per day using the button below or  in my sidebar start from 23/4/2012 - 13/5/2012.... thank you!!

JANGAN RISAU...... UNDI ANDA ADALAH RAHSIA...;D


...
 atau$$$$$$$$$$$$$.
Add caption






































4 comments:

  1. MM ni memang la..buat i melelesssss je..x pa...x pa...kat Dungun ni tak dak tutti frutti, nanti next weekend i balik kay tee [kuala terengganu] i pegi tutti frutti kay.....[arghhhhhhh....** sila baca ngan nada jellessssss] btw..I sama ngan u, prefer fresh fruit as the toppings.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. GIE - Sorry klu buat you terliur. Tidak bermaksud dan tidak disengajakan (ini hanyalah tugasan).. hehehe.. takpe, sib baik Kay Tee/Kathy/Kuala Trengganu ada.:D

      Delete
    2. I pulak bila dah balik ni... teringat2 plak aiskrim tu Gie. Dasyat...hahaha. Jom kita wat sendiri.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...