Wednesday, May 30, 2012

Merungkai masalah silent reader. Suami dah tak minat untuk melakukan SEKS (18sx)

Dipetik dari komen seorang silent reader dari entry yang lepas.   Suami dah tak minat untuk bersama (melakukan hubungan intim).  





teman saya yg cantik jelita pernah dilihat dlm bentuk begini oleh suaminya
sejurus selepas malam pernikahan...


Tidak kurang juga berakibat dari masalah ini.  Kerja berat...










Kita  dengar pula apa pendapat kaum suami dlm isu ini..


"Mungkin si isteri sudah seringkali menyinggung perasaan suami, enggan mendengar kata, selalu meninggikan suara.... membuat suami berjauh hati dan hilang mood untuk berhubungan intim, hal spt ini adalah lumrah.."






Sakit kelamin kot?.    Dia bimbang penyakit itu akan berjangkit pada anda.  









Ada pelbagai kebarangkalian sebenarnya, apa pula pendapat anda?.  Beliau juga perlukan pandangan anda bagaimana untuk menambat semula hati suami..

Oh ya, terlupa pula saya... isu ini pernah dijawab oleh seorang Ustaz  dalam entry semasa  saya mula-mula  berblog (sila klik sini)

14 comments:

  1. i rasa isteri perlu main peranan jugak kot, mungkin mempelbagaikan teknik isshhh memandai je ai ni kawin pun belum cukup setahun hehehe...

    Tapi i rasa suami tu masih sygkan dia.. cuma mungkin ada masalah psikologi bab bilik tidur tu je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eny - memang ada benarnya pendapat u tu. Ehhh tak kira la u baru kawin ke apa ke, yg penting.. pendapat u tu mmg bernas!. Thanks.

      I rasa pun diorang ni perlu pegi honeymoon kali kedua la, bagi stresskan fikiran. Mana la tau kat rumah ada byk halangan2, kurang penumpuan (anak2 bising, teringat bebanan kerja dsbnya).

      Delete
    2. *bagi stresskan fikiran plak... hehe, salah type.. "bagi hilangkan stress"..

      Delete
  2. WADUHHH..BERAK SEKALI MASALAH INI IBU...SAYA CADANGKAN IBU BWA BAPAK PERGI JUMPA SAMA DUKUN...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena jumpa Ustaz/pengamal perubatan islam, Darul Shifa atau sebagainya..

      Delete
  3. Ishh...perlu bntuan tu dear...kahwin lain bkn jln penyelesaian...

    ReplyDelete
    Replies
    1. YM - Kalau dia kawin lain, dia buat perkara yg sama kat bini baru pun dah satu masalah plak kan... :D

      Delete
  4. Saya tak reti sangat... tapi kisah ni lebih kurang sama dgn motivasi pagi di IKIMFM pagi tadi... Penceramah kata langkah pertama: cari punca- ajak suami bincang (jgn citer pasal poligami dulu sebab tu menunjukkan seolah kita tak kisah kehilangan suami kita tu) leh juga nak cuba cara scan tu...atau wat solat istiharah (minta petunjuk Allah) pastu dah dapat punca cuba cari jalan tuk penyelesaian. masa ni memerlukan kekreatifan... kalau masalah tu berkaitan penyakit -kena lah carikan ubatnya.... saya pakai satu krim ni BIO EVER (untuk masalah hormon) dan dari testimoni yg saya baca ianya leh membantu masalah **** tut*** bagi suami dan isteri terutama mereka yg dah sedikir berusia.... kalau nak tahu lebih lanjut leh add FB saya: noorul_305@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, masih ada jalan lain sebenarnya.

      Delete
    2. mm, hehehe sori komen kat reply lak coz button comment tak hbis loading,dhlama nunggu...tak nyabor betol la hany nih. tp betul kata mm tu, better "scan" jugak utk tahu apa punca kan, zaman skrg ni kan mcm2 la hai....semoga si pengkomen tu dpt selesaikan masalahnya aamiin...

      Delete
    3. Hany - tak kisah Hany nak post comment kat memana pun.. janji sudi nak comment. :D

      Ameen.. moga mereka suami isteri menemui kebahagiaan yg dicari.

      Delete
  5. Taut baca kesah2 rt gini... hmmm

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...