Sunday, June 17, 2012

Bila emak ayah demam...

Apakah yg dapat anda hidangkan untuk keluarga sekiranya anda diserang demam hingga tidak mengizinkan anda untuk melincahkan diri di dapur?


1).  Masak resepi paling simple yg tak perlukan tenaga yg banyak contohnya bubur nasi, bakar frozen pizza, rebus telur, rebus kentang.  

2).  Mintak tolong jiran masakkan.  Itu pun kalau tak malu.  :D

3).  Kalau En. suami tak demam, dia boleh ambik alih tugasan....

4).  Ambik kunci kereta dan start engine... vrommmm....  mcm kami hari ni..  

 




Huaaa....T __ T........ we all somi isteri demam sejak dua ari lepas (Alhamdulillah, Allah ingin menggugurkan dosa2 kecil)... tapi hari ni I yg nampaknya lebih kronik dari my hubby.   Dia dah boleh makan dgn selera dah berbanding semalam sementara I pulak, masih senoneng2 dan terkulat2 hanya sekadar untuk menghabiskan sepinggan speghetti cabonara ini.  Mujur juga tak order pizza sebagaimana lazimnya bila berkunjung ke restoran ini, kalau tak.. sapa pulak nak tolong habiskan sbb kedua anakanda dah mengorder menu di bawah :-




pilihan Shashal..
Chicken chop ni *pedas sikit utk seorang kanak2 spt Qistina, dia hanya dpt menghabiskan whipped potato itu sahaja dan selebihnya Mamanya yg kena habiskan..



*sekadar sebuah pendapat peribadi.



6 comments:

  1. kak...
    harap kak dan en suami cepat sembuh ya..
    menu2 kat atas tu.. ayu tak reti nak order, agak3 bila boleh ayu makan ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Ayu..

      Yu, insyaallah kalau one day kita terserempak di mana2, boleh la akak orderkan utk Ayu. ;D

      Delete
  2. mamanya habis kan??? biasa org demam tak lalu makan..meh sini sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mamanya habis la jugak.... tapi sejam nak abiskan.

      Delete
  3. chicken chop mmg nampak lain dari yg biasa kita makan... tapi nampak mcm sedap heheheh

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...