Sunday, June 17, 2012

Masterchef Celebrity Malaysia 2012

Demam Euro membuat  ramai kaum isteri merungut sebab tak dapat tengok channel lain.  Takpe la... mengalah saja la ye puan2, asalkan "our room mate" happy. Kita tengok je youtube Masterchef Celebrity Malaysia ni lagi best.. kat rumah ada byk computer kan?


Siapa pilihan anda?






I tak pasti skrg ni episod yg ke berapa ha you all?
Dlm video ulangan tu paling last episod  ke 12 ?.  Atau sebenarnya dah abis then I tak tau...hehehe..(tak mungkin la kan).
 Cuma apa yg I tau,   yg dah terkeluar  skrg ni ialah..
Louisa Chong, Salamiah Hassan, Dr. Faiz, Siti Sarah and Sherina..


Semuanya hebat2 belaka, dah la berkarisma, stylo
pandai masak pula... ish ish ishhh.. 
Datuk Fadzley tu cool je kan?.  I paling suka part yg beliau mengalah tak   berebutkan  bendera Italy semata2 kesiankan peserta yg lain (ya la masakan Italy kan agak famous amos kat M'sia ni, kalau kena masak menu negara lain, mau termangu2 plak nak memikirkannya) , last2 kumpulan beliau jugak yg akhirnya menang utk ujian itu walau terpaksa masak masakan Ireland yg mungkin jarang beliau makan.. (ada sesuatu yg I pelajari di situ, terus sejak tu... I tak kisah sgt kalau kena mengalah dgn sesiapa pun- contohnya tak dpt tengok channel tv pun I still happy je... kwang kwang kwang..).

Daripada komen2 peminat2 dlm fanpage masterchef memperlihatkan kebanyakkan dari peminat2 ni suka "judge a book by its  cover".. contohnya ayat2 begini "eh dia ni boleh ke?".  Tapi ternyata telahan mereka salah, ada yg nampak mcm muka tak pernah ke dapur pun rupa2nya lagi hebat, malah masih bertahan dlm rancangan itu hingga kini. Wah! Memang salute lah!


Tapi dlm reramai tu yg paling I tak sangka ialah Jehan Miskin dan Angah! Terror rupanya mereka ni memasak you!

Tengok gambar kat bawah  ni plak...
DAH LA CANTIK! PANDAI MASAK PULAK!!! Wah!

Peserta2 yg lelain tu pun cantik, tapi sebab mereka dah kawin, maka yg byk dihighlightkan untuk definisi
di atas ialah kedua mereka ini ler... si Thanuja  dan Soo Winci




Dah la anggun, tinggi lampai, muda... pandai masak pulak tu..



Dah la kulit mulus, jelita.... tak kekok pulak ke dapur...


So, Ain dan Qistina, tengok la kakak2  jelitawan ni..
walaupun cantik tapi tak kekok pun ke dapur... pasni
rajin2lah tolong Mama ye..


12 comments:

  1. saya pun dh lama ketinggalan MS ne..huhu.; last episode tgk hari tu time siti sarah tekeluar.. pastu dh xtgk dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Mirror pun byk tertinggal, tu yg terpaksa tgk youtube.

      Delete
  2. saya pon suka tgk hahaha.....kecoh bila selebriti masak!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Auntie Loisa paling kecoh sekali, sayangnya dia dah terkeluar. So sad la Gie..

      Delete
  3. Tak tahan tgk azwan Ali, kecoh sesangat la hai... Salam perkenalan dari M

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan M..

      Azwan mmg kecoh tapi menceriakan.. ;)

      Delete
  4. Tak dpt tgk mlm...akk tgk siang:-) kena mengalah sb sayangkan dia:-)
    Tomok paling tak sangka boleh masak, Jehan pun....Angah agak kreatif, RA tu mcm laser tp cute bila kena puji....AA biasa ler...diva malatops..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Zana - Mmg kena mengalah la kan Kak, janji cik abg happy.

      Ha'a, setiap celebrity memilikki keunikan masing2.

      Delete
  5. mm, hany skrg pun tunggu and follow masterchef celebrity nih, ahahaa tiba2 jer terpaut hati utk tgk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. HANY - wanita mmg seharusnya menonton, boleh menyah'kan virus2 "M" dlm diri (terus rasa rajin je nak turun ke dapur mencuba apa yg diorang cuba masak).

      Delete
  6. you know what MM... at first i thot tanuja and soo tu tak reti memasak, mana tau diorang mmg nampak tak kekok didapur.. soo tu pulak pakar dessert! I hari hari tengok ... satu family layan hehhehe... psttt happy giler sebab raja azmi dah keluar :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi you Eny!!. Haha..

      * Actually I tak tengok lg episod yg last.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...