Friday, June 22, 2012

Ibu Mithali 2012

Dulu pernah I di"dongeng"kan dengan satu cerita seorang budak yg dibesarkan oleh monyet2 di hutan.  Ibu monyet itu  menjaganya bagai anak sendiri seawal usianya masih bayi (maybe tgh berkhemah dgn family tetiba bayi dia merangkak2 alih2 sesat).  Tapi cerita hanya sekadar cerita, takde bukti bergambar, so I anggap ianya hanya satu dongengan.. (sesiapa pernah terbaca, boleh la sharekan link ye).

Tapi yg berlaku di Sarawak ni agak pelik pula....




Masa pregnant jangan bencikan sapa-sapa...


Kalau kita, kek yg disaluti whipped cream yg lazat, ditaburi strawberry di atasnya adalah sesuatu yg tidak akan kita lepaskan begitu sahaja bila sudah ada di depan mata, begitulah normalnya seekor kucing bila nampak kelibat seekor tikus, tapi sebaliknya pula yg berlaku... disusukan, "dimandi" dan dibelai bagai anak sendiri.  Malah anak2nya pun (anak kucing itu maksud I)  melayan si tikus dgn baik tanpa mencurigakan bagai adik beradik sendiri.   Rasa pelik pulak saya...

Agaknya tikus ni memang anak si kucing  tu kot.... Mana la tau kan... anak dia OKU  sorang, "terphotostate" muka tikus.

Moral of the story, kalau tgh pregnant jgn bencikan sapa2 tau.  Bencikan Kak Mirror Angelina Jolie takpe... at least kalau terkenan pun cun.. ok la kan.





.  (Info lanjut :  My Metro ).

14 comments:

  1. saya pernah bencikan salah seorang drpd anak sedara sebelah suami...mmg sekarang anak sulung saya sebijik macam perangai budak yg sy bencikan tu...manjanya...gediknya...cengeng nye....sakit sikit nangis...bukak mata nangis..tak nampak ayah mata nangis...jeling sikit nangis...haish...mmg geram...

    ReplyDelete
  2. hahahahahahah tapi serius pelik...

    ReplyDelete
  3. Mcm2 bleh terjadi kan... tapi cute ler ibu kucing tu nyusukan anak tikus... dah besar sok anak tikus tu bleh meow meow..teeheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama - Harap2 panjang la usia tikus tu, nak jugak kami tengok apa akan jadi kesudahannya. :D

      Delete
  4. assalam kak..mcmana nk cek ip address erkk?? bole tak tlg ajarkn?? huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada pelbagai cara Dik, kalau Kak Mirror cek melalui shoutmix, kita login dulu then cursor tu bawak pada nama "Cik Anon". Nt akan terpapar la ip address "Cik Anon" tu kat situ.

      Satu lagi.. cuba tanya dgn sorang blogger ni, beliau pun ada masalah "Cik Anon" satu masa dulu then dpt detect lokasi (rumah) .. gi tanya dgn http://matsomherbs.blogspot.com ye Sweety, cuba jerit kat shoutbox dia tu ye. Kot2 la dia tak busy maybe boleh mintak tutriol dari dia kan..

      Delete
  5. Subhanallah... Segalanya adalah kuasa Allah swt... Cute ja M tgk.tikus tu dok menyendeng kat kucing tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Puan M, kerana kekuasaan-Nya, benda yg mustahil jadi tak mustahil pula kan..

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...