Saturday, July 28, 2012

Buffet Ramadhan di Eden Hotel JB - 21 gambar

Motif entry :   Untuk sahabat2 maya saya di MISS MIRROR JALAN JALAN CARI MAKAN - FB.  

Lokasi :    Hotel Eden JB
Adult :  RM80
Children :  RM40


Lain2 hotel hari ni banyak yg full house.  Antara yg sempat Kak Mirror calling2 ialah Puteri Pan, Hotel Selesa dan Thistle.




kambing panggang..


traditional malay food

kuih goyang a.k.a kuih rose

suji

tart gulung

asam2

gado-gado,  I lebih byk tertumpu kat sini...

gado-gado siap sedia utk dimakan

Untuk menunaikan solat maghrib - sila dapatkan kad untuk menaiki lif ke tkt 8

Surau di Tkt 8 - di  Bilik 854

children playground juga disediakan


hari ni orang tersangat ramai dan kami hanya dpt meja tepi dinding...  hmmm x dpt tengok laut...

lokasi buffet adalah di tkt 5

lala, udang bakar adalah antara menu seafood yg ada pd ptg ini

menu2 lain ialah gulai kawah, durian goreng, pisang rebus, goreng pisang,  ulam ulaman, kari ayam dan pelbagai jenis desert dan roti


Sementara menunggu IRP memilih makanan, menggedix la kejap barang se snap dua utk kenangan di blog ini..



lontong goreng

OLDER POST : Kalau tak nak tuan rumah "lari", gi rumah org jgn menDATINkan diri

16 comments:

  1. macam macam ada kan, yang penting kita tak membazir kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah takde berlaku pembaziran.. sbb I hanya ambik makanan yg I suka, pastu lepas maghrib sambung makan lagi.. hehe..

      Delete
  2. lumayan banget.... pasti enak sekali, dua kali, berkali kali ..heeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mamawana - yg enak dua kali ialah kambing panggang dan sos asamnya.

      Delete
  3. akak x pernah lg berbuka di hotel x mampu rasanya..sbb dah biasa buka dgn nasi 1 lauk dan 1 sayur je... org kampung kannn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak ni... merendah diri la pulak. Hehe.
      Masih ada hotel2 lain yg menawarkan harga yg lebih rendah sebenarnya.

      Delete
  4. wahhhh.. harganya sangat berbaloi2.

    kat hotel selesa sebelum 26 hb harganya rm 39.90...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Ayu atas info tu, next time kalau Ain balik, kami gi Hotel Selesa plak. Smlm nk gi dah full house.

      Delete
  5. yang bergolek kat atas tu, dengan yang no.2 - mungkin buat saya sangkut lama sikit kat station tu ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg bergolek besar tu la jd punca kami memilih tempat ni. :D

      Delete
  6. waaaa lambatnye nak berbuka nii heheheh..
    kat kedah ni kebanyakkan buffet tak boleh dipercayai.. banyak yg tak top up makanan, dan kalau lewat dtg maka makan je lah apa yg ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaa tak best la klu mcm tu Eny, dah la byr sama harga.

      Delete
  7. bestnyaaaaa...
    banyak makanan..hehe
    tunjuk saja mana nak kannn..alhamdulillah rezeki kan =D

    ReplyDelete
  8. salam ramadhan...meriahnya mkn kat sana..semuanya nampak sedap:)

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...