Wednesday, September 26, 2012

Blogging is cheaper than psychiatrist..

Orang cakap....."shopping is cheaper than psychiatrist".   Ah pada aku takde, makin aku keluar nyoping, makin serabut otak aku nih.   Berblog jugak yg paling best.   

" Eh cepatnya kau balik, kata tadi nak jenjalan?".   KN yg menelefon aku di talian rumah  aritu terkejut tetiba.

Begitulah aku skrg, ko tak tau ke?.     Eh dari dulu2 pun aku sebenarnya dah mcm tu, tapi ketika aku stress je la, makin aku stress, makin kedekut  nak keluarkan duit...:D.    Pendek kata, hikmah stress ialah ia telah menyelamatkan duit aku, nak keluar takde mood, nak makan pun takde mood.   Bill tepon je la mungkin melambong.... hahaha.   (tp streamyx ada talian free utk talian dr rumah ke rumah, maybe tak kot).

Tapi kan, memang satu hakikat berblog adalah satu terapi.   Cuma satu je la, jgn kena serangan Bang Anon  udah ler... nanti  ibarat mencurah cuka ke dalam hirisan luka..  



my kids kata kan.....dia lebih suka nyoping dgn ayah mereka berbanding ngan aku... T __ T


Blogging VS Shopping....

1)  Membaca sepatah dua ayat dari entry jujur seorang blogger  adalah lebih baik dari mendengar 1000 patah perkataan penipuan salesgirl penjual barang.    Malas nak huraikan yg ni, tapi aku tobat tak nak la aku singgah kat booth kakak tu lagi..

2).  Pepagi ngendap2 akaun nuff,  bila  duit bertambah.... walaupun tak banyak... happy gak tau!.  Ko ingat apa!.  Hahaha..  tapi kalau ngendap2 shopping kompleks, elok2 kata dari rumah tak nak beli apa,  angkara kesian tengok penjual yg dah berbuih mulut melayan kita tu punya pasal, TERbeli jugak  2 helai tudung yg entah bila ko nak pakai pun tak tau lah  Sam... haih membazir. 

3).Kalau follower bertambah, bermakna bertambah la sahabat kita, Nyoping2... mana kau dpt kawan, paling2 penjual gores menang yg tak sudah nak ambik kesempatan tu je la adanya.

Tapi... terkecuali kalau nyoping dgn insan2 tersayang, dgn kengkawan... apatah lagi kalau En Hubby yg belanja, yg tu dah terang2 memang satu terapi kedua terhebat  dlm dunia (yg pertama ialah mendekatkan diri pada-Nya).  Betul tak?




12 comments:

  1. shopping mmg satu therapy lah... walaupun ramai yg maybe tak bersetuju hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eny - puak majoriti yg tak setuju tu maybe para suami la kot.. hehe..

      Delete
  2. Bagusnyerr miss mirror nih, me kalau stress makan nyer laju sbb tu ada demokk sikit..kikiki, nak berblog ikut mood la pulok, tapi baca blog yg best like yours mmg great therapy loh..hihihi, nway do u polo we tell sweet stories, another great blog yg i sukee, juz sharing , take care miss M :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh Marya - thanks..

      "We tell sweet stories"?. Tajuk blog ke?. Ok.. nt I godek2 kat bloglist you.

      Delete
  3. Setuju sangat2 la MM... JS pon bukan kaki shopping kalu stress gi shopping mau moyan kat shoping kompleks tu..
    JS kalu stress samaada tido atau layan forum hehhehee..

    ReplyDelete
  4. MM, hehe tang kena tipu ngn SA tu lah malas nk dgr eh.hehe btol btol shopping sgt besh, tak dpt shopping, window shopping pun dah lega ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hany oh Hany.. tapi MM kalau sensorang tak berapa suka keluar shopping, sgt tak beshh.. unless kalau hubby & anak2 ada.

      Delete
  5. Paling stress bila kuar shopping bila anak sibuk nak gi main mainan yg masuk duit 50sen... lebih parah bila mainan tu ada di setiap 50 meter... nangis guling-guling....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... dan lebih stress lagi bila semua mata memandang kita hanya kerana itu. :D

      Delete
  6. ntah le, saya pulak stress kalau shopping dgn suami. plan nak beli lain last-last beli lain dan belanja lebih banyak pulak kadang-kadang untuk benda tak perlu. dah tu balik nak kemas, tak tau mana nak sumbat dah la rumah kecik. huhuhu. lagi seronok beli online, tapi duit keluar tak perasan la. tau-tau dah lebih limit. kih kih kih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wani - hahahaha... I time muda2 dulu pun mcm tu. Especially kalau nak nyoping baju. Rasa selesa pegi sendiri.. tp sejak dah selalu sgt gi sendirian dan end up dgn stress dgn pelbagai kerenah penjual, rasa selamat bila pegi dgn hubby.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...