Saturday, September 29, 2012

Tip untuk mendapatkan anak lelaki dan perempuan

Assalamualaikum... hai!!.   Selamat berhujung minggu.   
Hee ya Allah,  tak sabarnya I menunggu hari esok..... sbb nak makan ais krim, nak makan kek...  sedapnyaa!! 

Oh ya.  Tahukah anda?.   



Bagi anda yg suka makan aiskrim, peluang untuk mendapat anak lelaki adalah tinggi..  Oh patut la pun, dulu kami memang tak rajin makan ais krim.  Konon2 nak jaga gigi.    Zat2 dlm ais krim byk membantu menghasilkan pembetukan jantina lelaki. - kata mereka.   Sumber :  dari pembacaan.

*maksudnya bukanlah time dah pregnant baru nak makan..  makan time sebelum berlakunya persenyawaan.



Sementara bagi penggemar makanan dalam tin pula, peluang untuk mendapat anak perempuan adalah cerah.    I setuju,  ko bayangkan,  kami masa tu baru kawin.... biasalah career woman!.  Takde maid pulak kan....  Time sahur la paling rajin makan benda2 dlm tin ni semua, apatah lg kalau terlambat bangun......  apa je makanan dlm tin yg IRP tak kenal... sardin, sotong, clam chowder, just named it... semuanya merupakan stok yg wajib ada dlm kabinet.    So, tu la agaknya maka terhasil 2 org anak dara di awal2 perkahwinan kami.    Alhamdulillah... kini menjadi pendengar setia tika Mama di dlm gundah... --> fadhilat ada anak pompuan.







Jgn lupa banyakkan membaca surah Yusuf utk dpt anak lelaki, surah Maryam untuk anak pompuan...


Itu je  la tip untuk kali ni, yg lain2 tu terlalu 18sx sgt la untuk dikongsikan kat sini...  nanti org ingat blog I ni blog lucah plak.  Oppss..


Related post :  TIP-TIP UNTUK MENDAPATKAN ANAK (18sx)

28 comments:

  1. Masa JS dulu..selalu praktikkan..hehehe utk anak lelaki lepas tutttt trus mengiring belah kanan sampe pagi.
    Utk anak pompuan mengereng belah kanan sampe pagi.
    JS ikut jer org bagi tips gitu dan menjadi..apa pon semuanya ketentuan Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha yg tu MM pun ada pernah dgr gak JS.. tp lupa plak part2 mana.. sib baik u ingatkan semula. Thanks..

      Delete
    2. Typo error anak perempuan belah kiri...

      Delete
  2. ada gak org kata waktu Honeymoon kalau p pulau dapat anak pompuan.. kalau p kat tempat tinggi mcm cameron highlands ka dapat anak lelaki ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. ya ke?. Kebetulan je kot.
      Member I second honeymoon kt Genting tp dpt anak pompuan. :D

      Delete
  3. tips yng manarik..tq MM...
    bole diamalkan bila nak menambah bilangan keluarga nanti..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2, Ena amalkan ye... Kak Mirror dah pencen.. ;)

      Delete
  4. ooo..aiskrim. begus juga ni petua. sedap dimakan. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wani - tu la kan.. tak sangka, ada gak fadilat mkn aiskrim, apa2pun ini sekadar ikhtiar.

      Delete
  5. dulu masa belum ada sarra,. . ada juga terpegaruh nk suruh suami mkn itu ini utk dpt ank pompuan,. .tp tk amalkn pun,. . .walaupun berhrp sgt nk gegurl dr 1st prgnt,. . . keinginan kita pun merupakan doa,.. alhamdulilah no 3 bkn boboy hehehe,. .tp kalau tgk corak pemakanan pil kita memang cenderung untuk dlapat ank pompuan. . . no 4 br dpt boboy itu pun seorang je iaitu en.suami dari 5 adik beradik semuanya pompuan,. .wallahualam. . .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Eila, now Allah dh kurniakan lengkap boboy and gigirul kan.. I pun mcm tu, dah yg last tu baru dpt Shashal.. ada gak hikmahnya, klu second tu terus dpt boy agaknya ank I cuma 2 org je.. hehe.

      Delete
  6. lebih teruja nengok gambo makanan tu..
    fuhh terus lapar

    ' sori kuar topik'

    ReplyDelete
    Replies
    1. KENGKAWAN - ya, mmg mengujakan apatah lg di tengahari yg panas dan terik.

      Delete
  7. hehehe,. .itu lah ayat tergantung kita kt blkng kak sam,. .agaknya kita pun sama gitu,. .agaknya kalau no 2 gegurl,. .terus tutup kilang kut,. .

    ReplyDelete
  8. xtually tak kisah sgt, anak lelaki or perempuan, asalkan baby sihat... tapi jauh di sudut hati, nak gak baby boy... tapi scan baru-baru ni, doctor kata, another baby girl... alhamdulillah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh Cik Puan pregnant lagi eh?. Tahniah!. :)
      En Zul - maybe yg third kot baru you all berdua dpt boy.. mcm kami ni. :D..



      Delete
    2. hope so, tapi kalau baby girl jugak pon, kami redha... rezeki... pulun lah sampai sebelas kot...hehehhe

      Delete
    3. Dibuatnya yg ke 17 baru dpt girl.. hehehe..

      Delete
  9. kita de 2 ppn, satu lelaki, masa yg 3rd one, semua org incl doc kata nother girl, kita sepanjang pregnant trus trus baca yasin 7 mubin minta dgn Allah swt nak anak lelaki..alhamdulillah kuar je hubby jeri, its aBOY yang..alhamdulillah lega..so doa jgn lupa sbb Allah swt yang tentukannya :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah... saja baby dlm perut nak bagi suprise kat mama dia kann..
      Ya, I setuju, doa sgt penting.

      Delete
  10. hihihi nanti i praktikan Thanks MM

    ReplyDelete
  11. eeehhh,,tapi kan...ai memang tak suker makan ais kerim...dah bertahun tak makan....tapi dapat gak anak lelaki...[walau sebenarnye nak anak pompuan] apepon..tetap bersyukur dikurniakan anak yang sihat dan sempurna..alhamdulillah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh I see... Kalau mcm tu pasni cuba mkn aiskrim pulak, mana tau jd sebliknya..hehe..
      Tapi Qaleef Iman mmg cute!. Kak Mirror suka tengok pix dia.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...