Saturday, October 13, 2012

Bestnya hari minggu!!!

Asal gi supermarket lupa nak beli... Asal tulis senarai barang lupa tulis.

Eh lupa nak bagi salam... Assalamualikum frenzzzz...... haiii...

Ok sambung.    Itu la akibatnya bila memang jarang makan timun.   Padahal kita digesa makan timun bila TERmakan makanan2 yg dibakar.. spt sate, ikan bakar dsbnya   sebab dari segi kesihatan ianya...... emmm sila google sendiri.
 
Nah! Esok insyallah tak lupa lagi sebab siap buat entry lagi ni, kalau lupa jugak tak tau lah. 




Adapun niat patik nak beli timun bukan niat utk dimakan... tapi......

Pakar kecantikan berpendapat timun mengurangkan kebengkakkan mata.   You all dah tau pun kan, saja je I tulis sekali lagi.    Yg paling tepat sebenarnya ialah kulit (bag) di bawah mata.... sebab sesetengah  pakar kecantikan  berpendapat sifat timun itu yg mengandungi 90% kandungan air memberikan kesan penghidratan selain bersifat sejuk yg bagus utk bertindak ke atas kulit. (sebab sejuk la I elakkan dari selalu makan).

have dark circles around your eyes... YUCK!


Alamak!  Tetiba lapar plak cerita pasal timun... teringat baki nasi lemak tak bertimun yg kumasak siang tadi.


...dan  bestnya kan kalau nasi lemak itu I makan dilatari bunga-bungaan segar tepian laman spt ni.   Musykil I, napa lately ni I suka sgt dengan warna2 kuning?.   Ke aku nak dipinang anak raja?.  Wakakaka....  (sorry IRP....I gurau je ).




 
Berparidah Kuning... 


Oleh itu,  izinkan patik mengundur diri... sebab perut bermain gitar plak tetiba..





* tahniah Lin TIJB  atas kelahiran baby baru..

6 comments:

  1. Klau xda list belian brg mmg selalu lupa tp tbeli lak brg lain yg xda dlm list kan? Sy selalu jg mcm tu...anyway, cntk color kuning...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi masalahnya Aisy, I ni... nak tulis benda tu dlm list pun lupa...hahaha... parah kan?.

      Delete
  2. i love ur pic tu.. kaler kuning nampak sesuai dgn u MM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh really?. Tq. Dah lebih 15 tahun I tinggalkan warna kuning sebenarnya, skrg baru berjinak2 kembali.

      Delete
  3. timun kuning jangan beli ms mirror, tu timun menopos, udah kering..kikiki..me kidding k..tata..oppsss jap, cantik ms mirror, kalah model pareedah tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Timun menopous?. Kekekeke... tak mo belilah kang cepat menopous plak kita. :D

      Tu la masalahnya SM, napa la Paridah tak nk ambik I jd model.. hehehe..(just kidding).

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...