Tuesday, October 9, 2012

Haii morning! Sarapan apa pagi ni?


Sementara menunggu Shashal mandi, I kongsikan satu lagi resepi breakfast untuk kanak-kanak.  Semalam roti... hari ni roti lagi!.   Hari roti sedunia! :D.

Tapi kali ni bukan versi aiskrim goreng lg dan  nasib roti ini tak la seburuk  roti nutella semalam yg perlu diperap semalaman dlm fridge kesejukan.... baru boleh digoreng.

Hanya golekkan saja roti yg telah  ditekap comel2 menggunakan apa jua acuan/cawan bulat dan intikan tuna/sardin ke dlmnya, celup ke dlm  bancuhan telur dan gomolkan pada breadcrumb... then goreng!.  Siap!.  Cepat dan mudah.    Selamat mencuba dan perlu berterima kasih kepada  Puan Jalinan Rasa atas resepi ini.    

18 comments:

  1. aii...best roti tu nampaknya... sy pun makan roti, butter scotch je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah dah bersarapan kita semua ye Aisy. Moga lebih ceria di pagi Selasa ini. ;)

      Delete
  2. yummm....me makan roti sapu margerin n nutella jeh ms mirror, x sempat nak berkreatif..hik hik, ni leh buat wkn n nanti biar anak anak terkesima..bole gitu..kikiki..nway tqvm daling, moga harimu indah sekali ya :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas doa. Mudah2an hari ini lebih baik dari semalam ye Pn Susumanis..

      Delete
  3. dah dua hari berturut anak2 nak bfast pancake.... walau dah makan pagi kat rumah masing2 bawak bekal pancake ni ke sekolah....ada yang nak sabu ngan strawberry jam, ada yang sabu susu pekat je dan ada yang nak honey.... layan je la karenah masing2... untuk Mummy pulak Mummy rebus keledek oren jepun yang sangat2 manis tu... lepas ni berangin2 ler...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bebudak mmg mcm tu Mummy, sgt happy bila dpt bwk bekal.
      Keledek?. I likeeeee.... lg2 bila buat keria, tapi syg so many2 syg.. saya ni tak bleh mkn keledek byk2, sakit satu bdn nt mcm aritu.

      Delete
  4. Lebih kurang kakak tapi kakak inti sosej dan tak golek pun kat breadscrumb terus goreng lepas celup telur. Nak cepat dan malas sebenarnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakzakie - oh inti sosej, tentu sedap... lain kali saya akan cuba plak, anak dara sy penggemar sosej cheese... Thanks..

      Delete
  5. I lupa nak bgtau u masa tengok roti nutella u semalam nampak sedap dan cute pulak tu.. tak semestinya roti goreng ni letak ice cream je kan.. nanti i mesti cuba dgn yg ni sekali.. dari jauh nampak mcm nugget pun ada kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I pasti kalau you yg buat Eny tentu akan lagiiii sedap dan kreatif. Jgn lupa upload pix nt.

      Ya, tak semestinya aiskrim saja, lagipun aiskrim sejuk dan agak tak sesuai utk kanak2 di pagi hari.

      Delete
  6. huhuhu..laparnyer...

    x sempat bekfas pagi tadi...

    nak roti skit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya.. silalah makan gambar roti ini En. Zul. Nyum nyum..

      Delete
  7. Sedap nampak tuu!..aish! kena buat nih..budak2 memang suka bentuk comel2 ni.. TQ! MM for the resepi yg gorjes.

    ReplyDelete
  8. sedapnyee.. nak ckit... hihi..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry...U dtg terlambat sehari.. dah abis... :)

      Delete
  9. MM ni nak kena babap ni! Hentry mana hentry?

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...