Monday, October 8, 2012

Hidup ini sangat indah untuk dinikmati


"Hentikan fokus pada perkara remeh seperti apa orang kata dan berita mengenai orang lain, sebaliknya fokus pada pembaikan diri dan keluarga sendiri" -  Prof. Dr. Muhaya


Ya..  sungguh benar kata2 Prof...
dpd kita asyik memikir masalah dunia yg tak pernah berkesudahan,  
lebih baik beri khidmat  yg terbaik untuk kesempurnaan  suami dan anak-anak...

Lebih baik kita...

*masak best2..
*ajar anak2..
*gosok baju sampai licin
*cari duit!!!



Our breakfast...

Ain punya  tu Mama tolong makankan (sebab anak Mama kat hostel...... sobsssss...).... 
roti goreng nutella  je sarapan kami pagi ni... (actually adaptasi dari resepi aiskrim goreng... silalah mencubanya puan2 kalau kekeringan idea untuk  memujuk kanak2 makan di pagi hari).   Jika tak suka nutella boleh la tukar pada kaya dan sbgnya.... as long mereka sudi makan.   Oh ya, kalau tak de acuan love, boleh tekap menggunakan gelas bentuk bulat... hidup jgn dipersusah2kan ye U allss...... be happy!!!! 


update :  lupa plak nak tulis.... sebelum goreng, simpan dulu semalaman dlm peti sejuk beku.. goreng menggunakan minyak panas, api sederhana..

10 comments:

  1. Kadang-kadang perkara remeh ni la yang org suka layan...
    btw terliur plak dengar nutella goreng...hhiihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg marvelous Nutella goreng itu JS... tp of coz ais krim goreng lg marvelous!.

      Delete
  2. betul tu MM, fikir yg mana baik utk kita dan family je, fikir pasal org lain kdg buat semak kan minda je hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Eny... bukan je minda jd semak, muka pun cepat kerepot.. hehehe..

      Delete
  3. Sokong kata2 ni. Better kita positifkan diri, biar lah org2 yg mcm tu.

    makan pum roti kasih syg ye...bgus ni, bdk2 mesti suka..blh try.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silalah mencubanya Aisy... perap dulu dlm peti ais semalaman sebelum menggorengnya ye.. (lupa plak nak tulis dlm entry).

      Delete
  4. Cam sedap la plak roti goreng tu. Mesti cuba ni.

    ReplyDelete
  5. waaaa..bestnyer roti goreng nutella, ni kalau buat biz jual kt bdk bdk sure laku kam ms mirror, agak agak berapa satu kita nak jual ya..hehe..otak biz manjang, sik nak jual je tau, tapi lg elok dari pk benda x do hasil kannnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waaa bagus tu!! Otak biz! I likeee....

      Berapa nak jual ea?. Kalau guna roti gardenia mahal sikit, kos nutella pun mahal. So, kena kira JUMLAH MODAL (roti,nutella,minyak menggoreng) darab ngan 2 = HARGA JUAL. Nanti Pn Susumanis ambik calculator ye... :D

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...