Thursday, November 8, 2012

Beleklah gambar ketika stress


Menurut kajian, melihat gambar insan-insan tersayang membantu melegakan saraf dan mengurangkan tindak balas stress, ya benar, bukan saja hilang stress tapi menyemarakkan semula kasih sayang. Tetiba di malam buta terjumpa video lama kenanganku bersama insan2 tersayang... baik2 nak tido pukul 10 akhirnya membawa ke pukul 2 pagi pun tak tido lagi ni. Apa nak jadi dgn makcik sorang ni.. ha?

*oleh kerana video itu terlalu peribadi untuk diuploadkan di sini.. maka I gantikan dengan hasil karya Qistina ni..


Qistina - dari imaginasi dirinya sendiri. 



Kalau tgh gaduh dengan kawan (tapi bukan aku la, aku takde gaduh dgn kawan)... cuba kutip balik album lama time korang tengah hingusan. Tenung balik gambar-gambar time makan mee segera berdua dlm bilik hostel... pasti hilang segala kemarahan.




 





Aku sebenarnya terinsaf melihat kesimple'an majlis dua pelakon popular ini...sebab tu la aku upload'kan kat sini.. supaya aku insaf yg maha berpanjangan.  Tahniah Farid & Diana.. Moga kekal bahagia hingga ke syurga.








20 comments:

  1. Kalau suami tengok balik gambar lama makwe, mcmna tu miss mirror...hehe...maunya tambah stress kakpb.
    Kakpb jarang buka album sb kdg2 taknak kenang kisah lama. Tapi best juga gmbr masa bujang, body slim...mula la bersemangat nak kurus balik...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak PB - sehebat mana pun gambar makwe lama, isteri jugak yg terhebat sbb telah melahirkan anak2nya.. Kak PB takyah stress2. ;D

      Delete
  2. kalau tgh ensen sy suka tgk gamba anak2.... of coz akan rasa ank sduri yg paling cute... lega sikit tensen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Aisy, mmg digalakkan kita meletakkan gambar anak2 dan somi dlm dompet.

      Delete
  3. seronok tgk gambar² lama...pastu mesti senyum² sorang terkenang² kisah lama kan..

    ReplyDelete
  4. salam..saya intan,..:) saja berjalan2 ke blog orang..hehe...Puan Mirror, betul bila tgk gambar2 lama ni macam terapi kan..:)sebab boleh senyum..heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalakumusalam Intan..
      Ya, itulah keajaiban sekeping gambar. Maka, gambar2 lama harulah kita simpan dgn rapi.

      Delete
    2. Tulah Kak Mirror kan... Intan jenis suka pi mana2 amek gambar..lepas tu husband intan x suka bergambar..intan kata” la x mau la…tapi nati tua2 esok tgk balik mesti kata, nasib awak amek gambar ni..ada juga kenangan..” hehehe..kan Kak mirror kan..

      Delete
    3. Ha'a.. betul tu Intan. Kurang2 dapat menghindari penyakit nyanyok di hari tua sebab kita dpt refresh memory melalui gambar2 yg kita ambik. Takpe.. klu dia tak suka bergambar.. kita snap candid je utk dia.

      Delete
  5. saya kalau tengok gambar lama2 tu mesti guling2 ketawa sorang2..kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. kalau mcm tu, dinasihatkan Linda jgn tengok gambar ketika drive. :)

      Delete
  6. hari2 dok belek gambar anak.. lagi2 time bosan buat keje opis nie.. time2 tu lah rasa nak gie taska dia nak peluk kuat2.. hee heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. I pernah hadapi situasi itu Su... rasa tak sabar je tunggu pukul 5 ptg, balik dan peluk cium dia..

      **(dlm masa yg sama berharap si Ain terbaca cetusan hati Mamanya ni).

      Delete
  7. i used to put gmba kiteorg 3bradik dlm wallet and purse mak ayah mase tingkatan 3 kot
    hahaha
    saje.pegi amek gamba dlm booth tu dh byk sgt bg dkt mak ayah
    till now ade lagi.walau dieorg dh tukar wallet byk kali
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah!. Sweetnya.
      Kak Mirror plak paksa IRP bubuh gambar kawin kitorang kat meja opis dia.. hahaha...

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...