Sunday, November 4, 2012

Kat Mana Nak Cari Boyfriend Kaya? - tanya seorang gadis

I pernah terbaca dalam satu forum (lebih kurang 3,4 tahun lepas) ada sorang girl ni create satu tajuk "Kat Mana Nak Cari Boyfriend Kaya?" .   :D     Ya  Allah budak ni... dlm ati I.   Tapi  sekadar penulisan di balik tabir maya, kita pun tak tau siapa di sebalik fake ID itu... entah2 bebudak  hingusan sesaja nak memain... tapi dari caranya memberikan maklumbalas nampak begitu bersungguh nak cari jodoh.   Hmm.. moga tercapai hendaknya impiannya tu....tapi  Kak Mirror nak sampaikan pesanan sorang ustazah  ni Dik...

"Jika kemewahan semata2 yg kau kejar dari seorang laki-laki, kehinaan yg bakal kau dapat.   Maka pilihlah dari kalangan mereka yg beriman".

Sungguhpun pelik soalannya itu, tetap mendapat maklumbalas dari forumer2 lain, ada yang suggestkan pegi gym, ada yg kata kat padang golf, ada yg kata kat lapangan terbang sebab jejaka2 kaya mesti suka travel... mcm2 idea diorang bagi.  Hahaha...

Jangan terlalu sibuk mencari pasangan yang sempurna..
Jika yang sederhana mampu membuatmu bahagia.

Ok.. lupakan soal itu,  bagaiman pula dengan soalan ini...

KAT MANA NAK CARI KENGKAWAN LAMA?.   
KAT MANA NAK CARI TEMAN-TEMAN SEPERMAINAN?

 
I dah dapat jawapannya dah...





Kat HOSPITAL!.    Tiap kali pegi hospital, pasti sekurang-kurangnya 2 orang teman lama yg I temui... 



sebelum pegi, singgah dulu kat sini membeli bubur Nenek yg tak berselera makan..

Hospital Sultanah Nora Ismail, Batu Pahat..... cantik bangunan ni.   Hiasan dalamannya pun cantik!.   Biasalah masih baru lagi! Sayangnya tak dibenarkan bawa camera, maka menggedix je la kat luar bangunan.


p/s :   Ada di kalangan teman2 I yg bersalin, tetiba bersebelahan katil dengan bini ex-boyfriendnya.   :D.  

11 comments:

  1. Itu gambar anda kah? Wh mother of 3 kurusnya, jeles i tgk.. ooo, kat hosp blh jumpa kwn lama ye? Klau sy, rasanya setakat ni ramai jumpa di pasar, lbh2 lg klau blk musim cuti sekolah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entah la gambar sapa la tu agaknya.. hehe.. anyway thanks for that compliment.

      Ha betul tu!. Pasar mmg selalunya jd tempat "penjejak kasih", tp saya dah jarang pegi pasar bila balik kg. :(

      Delete
  2. ni hospital yang dekat dengan kedai beriani gam power tu ek...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan.... yg depan bariani gam tu nama dia Hospital Putra.

      Delete
  3. boyfren kaya berlambak...tp boyfren kaya tu belum tentu nak bergirlfren kan kita yg kurang rupa paras ni...
    kalau balik kampung selalu terjumpa kawan kat pasaraya Tong Fat. sbb kat raub indah permai tu cuma ade seketul aje pasaraya...so semua orang beli brg kat citu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... (tergelak kejap saya dgn ayat yg pertama tu). Memang berlambak kan Pn. Nafisa.. lagi2 kerjaya you dlm bidang pembinaan.

      Harus berterima kasih pada pasaraya Tong Fat kerana telah menjadi medan penjejak kasih.

      Delete
  4. peduliku bf kaya..haha..aku mun tejumpa kawan kawan lama selalunya ditamuuu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tamu?. Mcm pernah kudengar... nama pasar ye?

      Delete
  5. Cik Yong banyak kali dengar statement nie since dulu2 lagi.
    Tak tahu la apa yg depa fikir.
    emmm sedapnya bubur mcD tu, Cik Yong tak sempat nak menikmati last time balik tanah malaya ;-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin depa dok berkhayal nak jadi Cinderella kot Cik Yong... :D

      Ha satgi buat sendiri bubuq tu klu mengidam sgt..

      Delete
  6. wow please talk to me what i can do for you baby

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...