Sunday, November 4, 2012

Musim Batuk Kerana Musim Durian?


Nasib baik la I bukan artis....
Kalau tak, segala show untuk seminggu dua ni terpaksa la  I batalkan....




Asam jawa + gula batu = ubat sakit tekak....... sedap! dan melegakan..


Alahai Bang Aaron sakit, I pun sakit... sehati sejiwa kita rupanya ye Bang Harun Mustapha.. dah sembuh blom dia?.    

Musim durian selalu dikaitkan dengan musim orang batuk, terconfuse makcik,  apa kaitannya?.   Adakah kerana proses pendebungaan sebagaimana "hay fever" yg berlaku di overseas ataupun sebab bila musim durian, orang makan durian menjadikan mereka batuk?.    


Ok la... tak boleh berlama2 ngeblog arini, agenda agak padat..... jap lagi nak jenguk Nenek IRP yg sakit di hospital BP, pastu ada agenda2 lain yg menyusul - memang tak padan sakit aku ni.. still nak merayau.   


p/s:  *akhirnya itu ari dapat jugak I merasa durian crepe sebelum kiamat menjelma...  kurang2 tak kempunan..  alhamdulillah.

6 comments:

  1. hi MM.. i rasa skng kan cucaca berubah tu sebab la ramai yg batuk dan sakit tekak plus demam... kuma ni kan cepat membiak kat suhu panas sejuk yg berubah2 dgn cepat.. get well soon k

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Eny... Ha'a.. begitu cepat plak kuman membiak , ni pun I dpt dari anak I yg dpt dr sekolah dia.

      Delete
  2. Kalau sakit boleh jln2 lg, xda masalah tu.. Yg penting hati gembira kan, sam? Take care n.get well soon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Aisy..Ha'a yg penting hati gembira sbb jln dgn en hubby, klu sensorang... mmg better rehat kat rumah je la.

      Delete
  3. Yong bawak virus batuk dtg sini.
    udah nak masuk 2 weeks tak kebah2 lagi,
    MM cepat sembuh yea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Cik Yong..

      Gamaknya 1 dunia diserang batuk kot...
      Kena minum madu insyaallah bleh kebah cepat Cik Yong.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...