Friday, November 2, 2012

Sapa pernah pegi Sabah?

Banyak-banyak negeri kat Malaysia ni, Sabah je yg I belum pernah jejakkan kaki lagi.   Maka bila IRP mencadangkannya untuk percutian sekolah nanti, terus segar mata aku ni... (padahal kata putus dari suara ramai/SIL2/BIL aku belum diperolehi lagi).



Gambar ikhsan google.    Cantiknyaa!!.   Pasti suamiku akan suka tempat ni... jgn bebudak  melompat kat jeti ini udah ler..     Apa nama tempat ni you all?.



Sangat mengujakan!.    Harap2 IRP sediakan la duit cukup2... :D, kalau tak cukup, takyah gi la Darling..
kita nyoping je aksesori cumil2 kat sini ni  pun ada jual..:D.. nanti I bagi you diskaun 20% ye..




                       
 
Jadi ini la masanya I nak menggali info dari anda teman2 blogger dari Sabah, kiranya ada.. untuk berikan  kami suggestion tempat2 yang menarik di sana bah!.  Sungguh I sgt zero info sebab tak pernah ke sana. (lebih sudu dari kuah plak aku ni, padahal aku bukan ketua rombongan pun, :D.... ketua rombongan tgh busy skrg ni).
(eh lupa, Yatie TIJB you pernah gi sana kan Datin?)


Bukan tak boleh pun I minta info dari website ini.... tapi saja je... nak menggedix ngan you all, nak manja2...:P 

p/s :  Rajinnya korang melayan aku yg tgh demam ni, padahal ini cuma angan2 kosong aku je...entah2 last minute tukar plan plak... entah2 cuma gi Minyak Beku....:D.   Sekian.


13 comments:

  1. saya pun teringin nk pergi Sabah sb mmg tak penah jejak kaki ke sana...nati pegi sana, bt entry ttng apa yg menarik kat sana k?

    diri ku juga yg tak lengkap lg pgrm ms cuti, byk perkara lg yg tak confirm..huuhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. AISY - sedihnya ayat u yg last tu... hubby I pun sebenarnya sgt busy skrg ni, tp sesaja je ni.. bininya berangan2...:D.

      Tentang entry "jalan2", insyaallah akan I buat nt kalau plan menjadi.

      Delete
    2. ha, kalau betul tumpang sedih, jgn lupa blikan saya oleh2 dr sabah...

      Delete
    3. Nak membelinya tu insyaallah Aisy, nak mengeposnya tu yg selalunya I bercinta. Haha.. tp sbb Aisy selalu menyokong usaha2 I berbisnes, insyaallah akan I usahakan barang seketul dua gula2..hehe..

      Delete
  2. nak ikut!!!! tapi takut naik kapalterbang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaa kenapa takut?. Makan pil mabuk...nt tido je spjg masa, sedar2 alih2 dah sampai.

      Delete
  3. salam perkenalan :) nice blog!
    do follow me yah +_+V

    ReplyDelete
  4. haha,..bah,semua tmpt lawa bah kak sini sabah nie.aku orang sabah.boleh kita jumpa jumpaan.hehehhehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua tempat lawa ke Cik Nana?. Kalau nak round satu Sabah, harus seminggu cuti pun tak cukup bah.

      Delete
  5. salam perkenalan,..sy asal kelantan..tp skg keje kat sabah hampir 4 tahun dah...sabah sgt cantik...welcome to sabah.. :)...

    kalau ada apa2 yg blh sy bantu blh je email sy kat zimie0302@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan Eamy..
      Wah!. Statement you membuat saya teruja utk ke sana. Terima kasih.

      Delete
  6. Semua tempat2 kat Sabah menarik kak, terutamanya kat Kundasang....ermmm..sejuknyer...nyamannyer...coral yg sgt cantik, tak perlu ke luar negara dah..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...