Wednesday, October 31, 2012

Kawin pada usia muda... ok ke tak ok?

Gigih si makcik membuat soal selidik demi anak sedaranya yg disayangi yang tak sabar nak kawin..  :D



Jika menurut komen2 di atas, rata2 yang kawin muda ni pompuan, bagaimana pula kalau remaja lelaki, apatah lagi jika beliau masih belajar tapi mendambakan perhubungan yang halal ?.   Girlfren dah ada... tu yg dia tak sabar tu... hahaha.. (gelojoh tau!)


*sah! jap lagi ada orang yg akan ngamok dengan Makcik Mirrornya... baik I lari sebelum apa2 terjadi... lariiiii.... tapi sebelum tu, nak tepek dulu doa ni...






Semoga dapat diamalkan selepas solat untuk   KELUARGA BAHAGIA, PASANGAN BAHAGIA, JODOH YG BAIK, ANAK YG BAHAGIA, CUCU YG BAHAGIA,  Surah Al furqan ayat 74. - credit to Ustazah Bahyah.






20 comments:

  1. Apa salahnya kawin awal kalau tgk kedua2nya sanggup nk pikul tgungjawab.. Tp dgn syarat dh mampu tggung dirk n isteri.. Jgnlak mitak belanja dgn mak.

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Thanks Cik Nana.. bersama2 dlm survey ini. :)

      Delete
  3. Pendapat kakak boleh saja yg penting tahu apa itu perkahwinan dalam rumahtangga. Tuntutan dunia dan akhirat kena tahu.

    ReplyDelete
  4. ramai member kawin awal.ade yg still lg stadi.tp nmpk mcm semua di permudahkan.mcm happy sgt walau hidup sederhana.xsusah sgt xsenang sgt.pakai duit loan je nk tmpung hidup
    dan ade yg ckp.kawin mude.especially mase stadi rmai yg dpt result excellent.termasuk my lecturer dlu.hubby die b4 kawin pointer xpenah cecah 3.5 lepas kawin asik 4.00 je.smpai hubby die buat statement mcm rugi xkawin lagi awal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh I see... pakai duit loan pun cukup ek?. Tp mungkin belum ada anak lg kot. (merancang).

      Bagus nih Days... nt nk fwd statement ni pd anak sedara Kak Mirror tu. Moga dia pertimbang2kan..hehe.

      Delete
  5. need more family support..moral, financial, mental...

    ReplyDelete
  6. Kalau dah jodoh teruskan la... tapi family member guide la depa supaya tak tersasar sampai kukuh Insyallah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I setuju JS, family member especially parents kena lebih bertoleransi dan memahami situasi mereka.

      Delete
  7. ok je kawin muda kalau dah bersedia... tp ingat pasangan muda juga yg memenuhkan statistik perceraian negara...

    i kawin usia 26, kira sedang molek a tu...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. 26?. Oh menang I lagi la En Zul... 24thn I dah kawin.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...