Saturday, November 10, 2012

Masakan Ibu VS Masakan Isteri



Wah! Tajukkkk....  Ini kan hasil pencurian tajuk dari satu isu yg dibincangkan dlm satu program TV itu ari.  Tak pasti pulak apa yg dibincangkan dlm tu sebab tak sempat tengok pun  masa tu.  Hanya tahu melalui jeritan seorang rakan FB di wall mereka.

Adakah ada kaitan dgn kisah kwn I yg mana ibu mertuanya berkecil hati sebab sejak kawin, si suami lebih menyukai masakannya.  Kawan I rasa bersalah dan tak selesa, sejak tu bila balik rumah mertua dia tak lagi merajinkan diri.

Jgn la begitu ye boboboi  semua....  kalau pun sedap sgt masakan si isteri, buat2 la kengkonon tak sedap  bila di depan ibu.    Harus makan masakan ibu lebih byk dari makan yg isteri masak bila balik kampung.. LOL!.  

**Bagaimanapun gambar-gambar di bawah tiada kena mengena dengan cerita di atas...   Sekadar satu perkongsian untuk kenangan masa depan, sempena hari jadi si Ain.

Hari jadi Ain sebenarnya dah sekian lama berlalu...
tapi memandangkan dia dah lama tak balik JB..
maka terpaksa la ditunda ke  hari ini...
ala... takde la buat besar-besaran pun..
maka.... rasa2nya tiada yg akan  berkecil hati jika tidak dijemput
sebab ini hanya merupakan SUPRISE PARTY semata!.  Tiada lilin.. belon.. doorgift
mahupun segala bentuk yg diclasifikasikan sebagai satu majlis yg gilang gemilang..


Pavlova!!!.    Sedap, secukup rasa....      ---->  cuba teka.. air tangan ibu atau air tangan isteri?  (mustahil untuk anda meneka dengan tepat kecuali anda dapat membaca gerak hati saya).


Happy belated birthday to you Ain....   Moga menjadi anak yang solehah, berjaya di dunia dan akhirat, beriman,  jelita, sihat, panjang usia,  disayangi Allah, guru, kawan-kawan, sedara mara...tercapai segala impian.  Aamiin...



Si Comei mesti tau ini air tangan sapa..  sebab mlm tadi dlm sibuk2 buat persiapan sempat lg "ngechat" dgn Mei..  (gambar wanita di atas adalah merupakan tetamu pertama yg muncul untuk party ini... tapi sayangnya gambarnya enggan disiarkan atas faktor2 keselamatan jalanraya).


Masakan Isteri  ---> yg tak tau la entah apa rasa...

Ini pun hasil masakan isteri yang bangun pukul 6 pagi..


Kalau dah keluar segala tupperware bagai ni... maksudnya diterbangkan khas dari BP la ni...  Thanks ibu mertuaku.   Thanks juga kpd Mama Tehnya atas nasi gorengmu itu.







12 comments:

  1. Ada gak hikmah saya tak pandai sgt masak2 ni...so masakan mak mentua memang lazat sangat2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bleh percaya ke ZZ ni?. Bukan ke you acik penjual kuih? ;)

      Delete
  2. Replies
    1. Masakan my MIL mmg sedap, masakan Kak Mirror, tak tau la apa rasa Intan.

      Delete
  3. amboii..sedap giler nampak..lapor la pulak

    ReplyDelete
  4. HEPI BELATED BESDAY AIN....

    ooo... rupa2nya buat party ye...tu yg spi x leh tido tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Sar... bagi pihak Ain.
      ... dan thanks juga atas "tip2" yg kita ngeCHAT'kn mlm tu.

      Delete
  5. takper kalau suami cakap air tangan mak lagi sedap, nnt anak2 kita akan cakap air tangan kita jugak paling sedap..kekekeke...
    menantu pun kena la pandai2 coverkan kalo depan mertua..takper laa sekali sekala tak pandai masak kat umah mertua, biaq mertua pandai masak..kekekekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau I pulak Linda.. byk belajar apa yg hubby suka melalui ibu mertua.

      Delete
  6. Cik bunga kena blajar masak dri mak mentua! Kena complain jew!

    ReplyDelete
    Replies
    1. CIK BUNGA - Amat bertuah org yg memiliki ibu mertua, kat situ la kita belajar apa yg suami kita suka makan. Kak Mirror hingga skrg masih belajar dan terus belajar.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...