Tuesday, November 13, 2012

Tetiba bersyukur dikurniakan anak perempuan...

Hai you all!!!!.     Selamat bercuti.

Bestnya cuti sekolahhh...   anak-anak  depan mata.    Biarpun bingit... tapi menceriakan.



  


Tetiba I bersyukur Allah kurniakan anak-anak perempuan selama ni puan2.    Cuti-cuti sekolah macam ni, memang terasa perbezaannya.   Kekalutan mamanya telah mengurang sebanyak 70% sebab dah ada 2 orang pembantu di dapur.  




Kita ngendap jap apa yg si Ain dan Qistina buat kat dapur...   Pemantauan ibu  masih diperlukan dlm hal ini, takut nanti diorang ni tersilap tekan suiz ke, lupa matikan api dapur ke,  satu hal pulak mamanya nak kena menjawab kat abah mereka.   Anak2 Abah la katakannnn... :P


tengok la tu...  belum garing lagi dah masukkan sayur, kan Mama pesan apa tadi!!!??

Ok dah siap pun kangkung goreng belacan si Ain!!. 10 tahun lagi dah bleh kawin...





 Esok tolong Mama lagi ye you all!!





JB tgh hujan renyai2 sekarang ni...   memang best kalau dapat tido, tapi I malas nak tido, ada banyak benda nak buat, cari duit lagi best!!.    Jom cari duit!!.   Oh ya, kpd yg meminta untuk diberikan keterangan melalui email (tentang kolagen tu)...  I dah email dah pun. ada yg I dah PM melalui FB.  Check yr email/PM ye.  Moga anda semua semakin jelita!

22 comments:

  1. Anak pompuan ada, senang la kena yg ringan tulang. Anak laki tlg beli brg kat kedai. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mereka Allah "pinjamkan" kpd kita pasti bersebab kan Liza... tp anak bujang I baru 7 tahun, tak tergamak nak suruh gi kedai. Hehe..

      Delete
  2. pasni cepat la dpt menantu kan..hehehe

    ReplyDelete
  3. Wah Kak Mirror, terror nya anak2 dara cilik Kak Mirror..hehe..kak mirror jual collagen apa ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Mirror jual Pure Kolagen (kolagen mentah) darlinggg... (ada buat review dlm older post).

      Delete
  4. untung nya MM dah ada anak dara..huhu..*jeles ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Mommy Yen... lama tak nampak you.
      Tak perlu jelous Mommy, pejam celik..pejam celik, tak sedar2 your gigurl pun akan jd anak dara.

      Delete
  5. nanti insyaallah harap2 anak pempuan linda pun boleh tlg2 mama diorg time cuti2 sekolah..hehehehe...pandai anak2 MM masak, dari mana tumpahnya kuah kalo tidak ke nasik..kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Linda, 10 thn lg si Iris pun dah bleh tolong Linda kat dapur.

      Delete
  6. hope my little gurl akan rajin mcm anak2 kak sam jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah En. Zul... pasti guru2 mereka di sekolah dah pun menyedarkan mereka utk rajin menolong ibu bapa.

      Delete
  7. bestnya dh dpt merasa masakan anak dara.koleksi sport car tu msti milik yg boy pulak kan.
    *rindunya nak bw, tapi kena utamakan tugasan yg lom siap lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a Win, koleksi car tu milik yg boy, si kakak yg tolong kemaskan.

      *Takpe Win, utamakan yg lebih penting, bila dah free2.. BW la puas2. :)

      Delete
  8. kecik kecik sudah pandai masak..yehuuuu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masih byk yg perlu mereka belajar/perbaiki lg Cik Nana..

      Delete
  9. Hi again.. ;)
    This words made me smile "Ok dah siap pun kangkung goreng belacan si Ain!!. 10 tahun lagi dah bleh kawin..."

    ReplyDelete
  10. adui, ni yg jeles ni... macam mana saya nanti, dua2 pun anak lelaki, siapa nak tolong di dapur?
    haha, seronok tgk anak2 yg rajin tolong mcm anak2 sam.. ni mesti sebab mama dia rajin sgt masak, jd ank mudah terpengaruh ringan tulang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisy.. don't worry... certain anak lelaki pun ada yg rajin turun ke dapur... dpt tolong2 basuh pinggan pun kira orait gak kan?.

      Hahaha.. Mama dia ni jadi rajin sbb anak2 jenis pemakan dan cepat lapar. Kalau tak.. tak tau la.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...