Friday, December 14, 2012

Cinta bukan untuk diungkap... ia adalah perasaan..

Hari ni 1/2/34 tarikh dalam kalendar Islam -  alhamdulillah pada tarikh yg comel  ini juga makcik dan pakcik 2 org ni telah menggenapkan usia perkahwinannya - ke 15 tahun.  Tiada sambutan atau kad2 ucapan pun... kami berdua mmg tak romantik.    Alasan?.  "Love is not word to say, its feeling ......."

Alasan nak sedapkan ati je tu. Hehehe...  Hakikatnya kalau IRP pelawa candle light dinner... pasti secepat kilat I akan tukar baju.

INI SEMUA KERANA BOLA PUNYA PASAL!!

Malam tadi nak keluar, sibuk nak tengok bola.  Tengok la nanti, free2 kitorang sambut la kat memana.   Dlm perkahwinan ni kita jgn pening2kan benda yg simple ye Kak Mirror.  Tak dpt buat hari ni, buat esok... tak esok.. minggu depan, tak minggu depan... tahun depan... just take it easy.   Kalau kita nak ikut sgt 100%  tip2 kebahagiaan rumahtangga yg dicanang2kan pun tapi hakikatnya kita tak mampu nak lakukan... tak kan minda kita terus-terusan nak protes?.  Sudahnya bila terlalu menggali2 kekurangan yg satu, kelebihannya yg 10 kita lupakan.   



sumber :  SQA Toi Galery



p/s :    Belajar menerima pasangan kita seadanya - anugerah dari Allah pastinya yg terbaik buat kita.

12 comments:

  1. Tahniah dh 15 tahun ye? Dah banyak pahit manis yang ditempuhi ni.. Smoga kekal ke akhir hayat k.. Awl2 byk gaduh x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Aisy..

      *Hahaha.. soalan cepu emas tu!!. Nampaknya nak kena buat entry khas next time utk jawab soalan last tu.

      Delete
  2. Tahniah MM dan suami...15 tahun tuuuu...semoga diberkati Allah swt dan panjang jodoh dunia akhirat

    ReplyDelete
  3. tahniah MM, lama tu 15 tahun, moga kekal hingga ke syurga..setuju dgn u, bersyukur dgn pasangan kita, tiada manusia yg betul2 sempurna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Dr. Sirna...
      *Yup!. Kesempurnaan hanya milik Allah.

      Delete
  4. Tahniah puan cermin ;);...dah 15 thn kawin ye...huhu...dah jadi mak dara & mak teruna....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a Eleea... dah tua rupanya perkahwinan kami, setua yg empunya diri. Hehe...

      Terima kasih atas ucapan tahniah.

      Delete
  5. alhamdulillah..tahniah dah 15thn lama tu,moga terus bahagia & gembira selalu

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...