Saturday, December 1, 2012

Durian Crepe Mid Valley

Petang tadi masa kat swimming pool  fikiran dah tak fokus dah... kat otak ni dah terbayang-bayang durian crepe yg blogger Eyriqazz cakap ada terjual kat Midvalley ni.   Macam la ni kali pertama I makan kan?.   Tu la yg peliknya sampaikan hujan yg tak seberapa itu  menjadi alasan untuk meminta anak2 keluar dari kolam dgn kadar segera... sedangkan sebab sebenarnya nak  bersiap2  ke booth yg dimaksud, beratur,  bayar, lepas tu ngap!!.  Nyum nyum.. hilang dimulut.



Tapi sudahnya... lepas maghrib baru kami ke sana.   RM10 sebungkus (ada 6 ketul di dalamnya).  I beli 3 bungkus.   Esok ingat nak beli lagi.. hehe.  (nak buat sendiri memang malas walau dah kumpul 5 - 7 version resepi dari pelbagai jenis tepung dan filling).

Untuk Comei yg tertanya2 kat mana kedainya, silalah terjah ke blog En. Eyriqazz sendiri untuk kisah selanjutnya.   Malam ni I tak sempat buat entry panjang sebab esok kena bangun awal pagi buat sarapan  untuk kandaku yg bekerja.    Kami nak main masak2 kat hotel - tunggu next entry. 




Kalau terlebih rajin... boleh mencuba resepinya di sini (resepi durian crepe pelbagai jenis tepung - 5 versi).

** ngantuknyaa.... zzzz...

10 comments:

  1. ai, kat kl ye skrg? amboi 3 paket tak cukup lagi, nk beli lagi ye? tak pe, kalau dah suka tu, sila lah makan banyak2 ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a... ptg smlm sampai.
      3 paket tu utk makan ramai2 la Aisy..

      Delete
  2. Sedap eik...t nk carik jugak.thanks bg info...
    =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap Eleea... (bagi penggemar durian la..)
      sama2..

      Delete
  3. aduhai mid valley ni satu tpt yg paling aku malas nak pegi. kalau nak pegi kena pagi sebelum kedai2 bukak...lagi satu kalau cuti2 ni mmg aku mengelakkan diri utk dtg ke KL.. letih beb dah tiap hari mengadap jln jem & soping2 yg sesak..

    sori sam kali ni ko dtg KL aku x dpt jumpa, lagi pun kali ni ko dtg bwk rombongan cik kiah... x nak kacaula....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku tgh merajuk ni Mei... :(

      Hahaha... takde la, aku phm situasi kengkawan aku. Takpe.. kita jumpa kat kg je (raya tahun depan, insyaallah).

      Delete
  4. comel dan geram tgk durian crepe n....gebu gebu..hehhe

    ReplyDelete
  5. macam sedap sgt durian crepe tu, win tak pernah rasa.hopefully next year dpt pergi kl la miss mirror..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi rasa2nya org Sarawak pun ramai yg jual Win.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...