Monday, December 31, 2012

Menu hujung tahun

Maaflah customer2ku...
Atas kelewatan membalas message2 dari kalian..
Pagi ni aku agak sibuk sikit..

update :  Mati2 ingat hari ni dah 1hb.. hahaha..



Sedap gila  tau  masak lemak ikan tenggiri yg aku masak ni...  (kes puji masakan sendiri).

Jgn terkejut dgn pokok yg terapung tu..... itu pucuk buas2...
Bahana selalu dimanjakan dgn MIL, dan hari ni MIL masih lg outstation.... agak kecelaruan aku
nak kenal pasti mana dianya yg dinamakan pucuk buas2 tu.....  mujur tak terambik daun bunga
raya.. :D.




Sup sayur yg gerenti marvelous..

Alhamdulillah... dah settle pun memasak...  menu2 lain lupa nak snap..  ikan tenggiri goreng, soto, mee rebus (yg ni  menu tunjuk2 kat Jln Penggaram je)... jap lg nak buat sambal belacan plak.





Tertinggal kolagen PMC  kat Jay Bee... 3 hari hidup tanpa PMC rasa macam masa terbuang begitu saja..... kekeke.. maka semalam singgah kat Farmasi beli Vitamin C Redoxon sbg ganti..  Sebetulnya pengamal2 kolagen PMC memang digalakkan pun mengambil vitamin C utk kesan yg cemerlang. RM17.00 je...

Dah terbiasa sebenarnya sejak dulu lagi  pilih jenama Redoxon ni, sejak ngandungkan si Ain lagi atas suggestion Doktor.   Tapi masa tu lebih fokus pada Calcium. (Ain memang nakal, habis kalsium aku diabiskannya...hehe).


JANGAN makan udang apabila mengambil vitamin C ... ditakuti mengalami keracunan arsenik...
tak pepasal arwah plak..

close up... selalu ambik perisa oren,
keluar warna oren.. kali ni ambik yg purple plak


Tapi bagi anda yg berhasrat untuk mendapatkan anak (maksudnya blom dpt lg)... kena kurangkan pengambilan vitamin C (sila rujuk post I yg lepas).

Menjawab soalan customer berkenaan dengan pemakaian masker kolagen pula...
Cara2nya puan2 ialah :   Ambik 1 sudu teh PMC... lumurkan pada wajah.... biarkan kering.... dan basuh dengan air suam...   Wajah akan tegang, mulus.. kemerah2an... itu yg buat I rindu dgn PMC tu...  tertinggal kat JB plak.. hmmm...

Berminat utk mencuba PMC... email me at missmirror@ymail.com

p/s :   Apa pula menu pertama anda tahun ni?

12 comments:

  1. Pucuk buas2? Unik namanya tu... Mesti sedap masak lemak tu... Rajin n pandai mewarisi resepi mentua ye.. Patutla anak2 pun rajin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pasti la Aisy "pucuk buas2" tu bahasa jawa atau sebaliknya..haha.. mungkin ada nama lain dlm BM kot..

      Idak le rajin mananya.. tapi I rasa mewarisi resepi mentua adalah satu keperluan bg setiap isteri.

      Delete
    2. Nape menu pertama 2013? Hari ni belum lagi 2013....

      Delete
    3. Salah tengok kalendar.. a.k.a simptom2 penuaan.. :D

      Delete
  2. Sedap tu tenggiri masak lemak, menu terakhir saya thn 2012 ni tomyam ayam..

    Kagum la dgn MM ni, disiplin sungguh makan vitamin:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tomyam ayam?. Sedap tuu!.

      Hahaha.. terpaksa mendisiplinkan diri sebenarnya.

      Delete
  3. sup sayur + telur + su'un = hmm...sedapp..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah!. Utk dinner ni I nak copy la menu you ni Nafisa. Hopefully ada su'un kat rumah ni.

      Delete
  4. tudiaaa..sedapnyaaa tenggiri masak lemak tuu...terliurrrr...

    ReplyDelete
  5. Sam,

    Dahsyat menu end of year.
    meriah
    macam sale end of the year
    lauk cik yong hari nie
    maggie goreng ngan telor mata kerbau ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg menjadikan meriahnya tu bukan apa Cik Yong... breakfast campur sekali ngan Lunch. ;).

      Magee Goreng?. I likeee...

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...