Wednesday, January 2, 2013

Himpunan kisah org yg takut nak makan jambu.. (18sx)


Buah2 jambu meranum di atas pohonnya..
Terasa macam nak petik je... sayangnya tiada signboard tertulis "Makanlah saya"...
maka pendamkan saja keinginan di hati.. :D

.

.

.

.



Berlokasi di asrama anakanda saya... siang tadi


Nak cerita pasal jambu hari ni...  Kisah-kisah orang takut nak makan jambu...

Sorry... yg ni 18sx sikit..
*korang pernah dengar tak  yg alkisah anak-anak dara tak elok makan jambu batu banyak-banyak, nanti bila dah kawin, somi komplain?.     I first time dengar.... tapi bila I postkan soalan ni kat FB, geng masak2  kat situ ramai mengiyakan.

*teringat satu "cerita dogeng" seorang rakan sekelas yg berjaya memomok2kan kami, dgn  mendakwa  jambu batu  kat belakang sekolah kami berpenunggu....sebab  akar jambu tu dah menyerap zat2 dan protein2 mayat2 askar Jepun di bawahnya.  Atas faktor kesucian yg masih beraja di hati saat itu, maka percayalah dgn cerita misteri yg ngarut tu, sudahnya bukan je takut nak makan... nak lalu pokok tu pun naik meremang...hahaha..


SEHARIAN NI SIBUK DI SEKOLAH ANAK...


 kasut prep anakandaku..  Tingkatan 3 tahun ni.. alhamdulillah sayang Mama dah besar..


Selesai sudah menolong mengemas2kan bilik asramanya dengan kadar pantas.. .. kalau nak pantas lagi, you all bawak la bibik dari rumah, dapat la anda byk masa utk  menggedix2 ngan parents lain yg dtg kat situ sambil2 bertukar2 fikiran tentang pembelajaran anak2, gossip2... sambil2 berniaga ke.  :D.  

10 comments:

  1. Iye ke mkn jambu nanti dot..dot? akak suka jambu batu masa sekolah rendah, tak pernah pula org tua larang mkn.
    Selamat menyibokkan diri kita sempena naik sekolah ni...hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Zana - mungkin sebab jambu batu bersifat sejuk kot.

      Selamat mem"busy"kn diri utk Kak Zana juga.

      Delete
  2. cadar asrama koi dulu kaler putih jer...wajib putih sbb cadar provided

    ReplyDelete
  3. soalan dr seorg yg otak suci murni heee heee..

    kenapa pulak suami complaint??? tak faham....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deq Su - Kena tanya suami orang yg makan jambu tersebut.. :D

      Delete
  4. erk...xtau pulak psl kes kesan jambu batu ni...hehehe

    ReplyDelete
  5. Sam,
    Yong pernah dengar bab jambu jambu nie.
    act jambu nie vitamin C tinggikan? (ehh betoi ke vitamin C ke vitamin lain? - main belasah Cik Yong nie)hee..
    lawa kasut anak dara - udahnya macam kasut cik yong nak pi jenjalan ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ternyata bukan mitos cerita itu kan Cik Yong..
      Ye.. byk vit C, actually klu rajin makan time pregnant kulit anak boleh halus mulus...

      Cantik ke kasut tu?. T.kasih. Dia sendiri yg pilih, ternyata tak sama taste dgn mamanya.

      Delete

Terima kasih atas segala komen yg ditinggalkan... Puan Mirror akan membalas kunjungan anda bila berkelapangan.