Thursday, January 3, 2013

Dating pertama 2013

Bila anak-anak kembali ke sekolah bermakna... masa untuk dating!!



Kitorang  kat "Beijing" ni...   


ramai pelanggan2 muslim mengunjungi restoran mualaf ni..
(masa snap gambar ni belum ramai lagi.. bila dah ramai dtg, jgn harap la IRP nak
izinkan bininya keluarkan kamera lagi).



patut la pun ramai... asam pedas dia sedap... spt yg aku masak... kekeke..


kasik close up sikit ye..



Ok.. harga dia utk 2 pinggan nasi, 1 mangkuk asam pedas (makan 2 org), tauge ikan masin, air
barli ice dan kopi O ice.. lebih kurang RM37.00


idok le teman gi Beijing pun... kat Jay Bee je ni..
sayup2 kelihatan bangunan Komtar yg penuh nostalgia 
di hujung sana..




suka tengok burung2 yg meriah macam ni..dah perasan macam kat overseas pulak..
padahal cuma kat Cagar je..
ye restoran asam pedas tu letaknya
kat area2 situ..

Lepas makan, dating pulak kat Aeon Tebrau City..


Window2 shopping....  

Ingatkan nak tengok wayang, tapi semua start pukul 3 pulak..
kansel.. anakanda kami  pukul 4 lebih  dah keluar dari pagar sekolah..



berTIRAMISU..



hanya ini je yg dibeli .... something for Qistina


p/s :   Korang dah dating blom?.   Maksud I... dgn En somi/isteri, ( kalau dgn bopren,  no comment la I).  Meh ler jalani hari-hari penuaan dengan riang ria.   

*next dating - kedai roti canai kat warong sinun...

14 comments:

  1. Assalam and salam Tawun Baru 2013

    Hehe.. iya ya ingat kt Beijing tadi.. Teman berangan2 nak g Beijing gak.. entah bila.. nunggu rejeki dari langit Tahun Baru... heee... Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Mama... Happy new year utk Mama juga.

      Ada la nt rezekinya tu. Inysallah. Kita pun teringin jugak.

      Delete
  2. restoran apa nama tu?? kat JB ada satu retsoran cina yg glamer..nama Hwa Mui..akak penah pergi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama restoran ni Jadi (Botak)..itu la yg tertera kat signboard dia..
      Hwa Mui?. Kak Mirror blom pernah pegi. Area mana tu?

      Delete
  3. Yelah tu kakak ingat depan effiel tower atau depan masjidil haram kan banyak merpati hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KakZakie - hahaha...sorry.. saya pun teringatkan masjidil haram bila nampak merpati yg banyak ni.

      Delete
  4. Selamat pagi kak mirror…lama x bersua…wah g makan makanan ala2 g Beijing lagi…kat Jb pon ok gak tu…feel tetap ada ..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Morning Intan.. ;)
      Yup.. 2,3 hari dah kita tak bersua di alam maya ni.

      Delete
  5. hehehe...
    bestnya...jalan2...
    oh ya...paper bag guess tu...apa isinya?
    sgt mengujakan =)
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eleea - jln dekat2 je..
      Dlm paper bag tu..... rahsia dulu (nt Qistina terbaca, tak suprise).

      Delete
  6. igtkan betul2 g beijing td, tp ade pulak asam pedas kt beijing kan hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Bazi...
      Lama tak nampak bayang... sihat hendaknya.

      Ni kira ala2 serambi Beijing.. sebab tu ada asam pedas. Hehe..

      Delete
  7. Syoknya anak dh besar ye..mama boleh dating aje... Rindu jusco tebrau...dulu selalu juga dating kat situ... Tapi bagus mama mcm sam ni, ingat anak2 selalu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisy - saat itu akan tiba juga untukmu nanti. Pejam celik...pejam celik Naim pun besar.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...