Wednesday, January 9, 2013

Kisah Isteri Merajuk Tak Dapat Gi Singapore

Tak jadi nak belanja IRP gi  USS Singapore sebab beliau sering saja busy (dibaca : dia tak sudi.. bininya belanja... :P).

kiter ayas awan ia... kiter  majuk!



Maka.... I gunakan je peruntukkan tu untuk menghadiahkan sesuatu buat diri sendiri.
Jom shopping!!!


**Buat IRP :   Kalau nak belikan I birthday present, selain dari di atas ni tau!    

Dapat pun shopping siang tadi....


1)Baju Muslimah tu ~ beli kat kedai on line sendiri sebenarnya.   Ambik saiz S, actually saiz XS pun muat.. cuma tak manis la plak kan.. berketat2 di usia2 mcm ni..  So, you all yg saiz badan sama dgn I, boleh ambik saiz S, ianya akan longgar sikit. Fabrik dia tebal, jenis kasar sikit (sila tengok pada bahagian dalamnya yg I kelepetkan tu)...  tapi tetap selesa.


Actually baju ni sesuai utk nursing sebab ada belahan di bahagian depan, tapi sapa2 pun boleh pakai tak kira dah kawin ataupun blom.  (Percaya tak, nanti bila Ain balik, dia mesti akan kebas baju ni dari almari mamanya).

Ok..yg lain2 semuanya beli kat Aeon Tebrau City.  

2)Sunglass -  Puas hati la jugak sebab dapat yg ada UV dan polarize.

3)Tudung Half Moon - tetap berpuas hati  even sebenarnya kalau dpt murah lagi.. alangkah bestnya.   
Kalau rajin boleh buat sendiri Kak N, jimat RM75.00 (puas cakap manja2 kat adik salesgirl tu, harga tu je dpt... dari harga asal RM89.)..  haha... beriya itu ari ckp ngan you nampak org jual RM30, rupa2nya utk belian borong.

UPDATE :  Minat pada tudung ni punya pasal... akhirnya I pun membuat jualan di butik on line kami...harga murah2 je I bagi... JENGUK LA KE SINI.  Nak harga murah kena la jadi fan.

4)SKII - hasil2 makan kolagen akhirnya berjaya mengurangkan item2 yg dibeli. Alhamdulillah.   Kini cuma perlu beli 2 item penting tu je berbanding dulu2 nak kena beli semua set kan?.   Krim pencerah dah tak perlu lagi sebab kolagen itu sendiri dah bertindak mencerahkan kulit kita secara semulajadi.  


So, puan2 yg berminat nak mencuba pure marine colagen... macam biasa, hantarkan persoalan anda di email : missmirror@ymail.com 


p/s : Maaf - actually ini sekadar entry gurauan utk my husband... tidak la merajuk mana pun I ni  dengan en. suami, amat memahami kesibukan beliau.   Mungkin kalau nak pegi pun tunggu Ain cuti sekolah.  Sorang anak tak dpt pegi, tentulah hilang serinya.  







4 comments:

  1. Amboi ...saiz xs? Jeles saya baca...anak dh besar tapi mamanya badan tak berubah... Dh boleh kongsi baju dgn anak dara lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisy - TERdiet tanpa sengaja (busy punya pasal.. kdg sampai lupa nak makan...haha).

      Delete
  2. MM ni mesti saiz badan macam anak dara neh...wewit..hehehehe..SKii pujaanku...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wewitttt....haha... tak juga, adakala naik turun Linda.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...