Sunday, March 31, 2013

Mengendap Jakel baru sebelah Angsana

Rancangan asal nak gi Legoland (tapi tak menjadi atas faktor kesibukan suami sepanjang cuti persekolahan) dah tak menjadi satu kekesalan bilamana seharian ni kitorang merayau satu Jay Bee, balik dah tak jumpa matahari.   Tak hebat tapi padat.... dan aku suka.      Menunggu movie yg delay pun dah rasa macam flight delay...    kira feeling2 macam gi travel je padahal cuma kat shopping complex..  hehe...      (sorry aku sebenarnya tak suka menonton wayang ye... tapi dalam pada memaksa diri sebab nak menjaga hati somi n anak, seronok jugak filem lakonan aktor the rock tu dan berjaya juga aku menontonnya hingga tamat tanpa tertido... satu tepukan gemuruh utk aku).


Dalam kehidupan ini tak semua benda yg kita terpaksa itu berakhir dengan ketidakseronokkan...  Macam  last week, kan aku cakap Qistina dah paksa aku memilih baju kaler yg paling aku benci  untuk raya taun ni.   Sungguh pun begitu... dapat juga akhirnya aku menemui satu corak menarik dari gudang pakaian tersohor. (mulanya aku cakap tak cantik, tetiba keluar masuk tailor, ah soo2 tailor tu kata kain tu cantik, lembut.... serta merta aku berubah pikiran kata kain tu cantik....... khe3... Sam.. Sam...).


Itu kisah pembelian kain minggu lepas  yg ditaja oleh diri sendiri....  Untuk minggu ni pula, atas tajaan IRP..  ini kain2nya yg aku maksudkan tu... kot la korang nak tengok.    Tu la peliknya aku ni, kata menjual kain cotton tapi membeli jugak kain  kat luar... cemana tu Sam?.    Takpe la, ni tgh sale dan  sementara ada org sudi nak sponsor... rugi la pulak kalau aku cakap "no" pulak kan?.


yg floral tu utk aku, dot2 hijau utk Ain, dot merah utk Qistina.. (diorang sendiri yg pilih... gasak la
nak berapam dot pun.. kang Mama yg pilih, kata tak cantik).

*tema biru yg Qistina paksa  tu ari, jadik!.  Dah antar pun kat tailor.. kain atas
ni utk agenda lain plak..



Utk info Jakel dah beroperasi kat depan Angsana  (bukan dalam Angsana.... tapi dekat2 Angsana, kat bangunan kedai yg baru tu).


Itu je aktiviti kitorang sepanjang cuti persekolahan seminggu ni .... bagaimana pula dgn anda?



8 comments:

  1. pendek kata bertolak ansurkan kak sam,..

    bakkata,...happykan orang dulu,..insyAllah nanti kita pun turut happy,..hehehe,..

    wahh dah start kayuh kak sam,..kita belum start apa2 lagi,..tak jadi kee nak bertema biru kak sam ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. * Setuju dgn Eila...

      * Tema biru?. Jadi.... dah antar pun kat tailor, kain yg atas tu utk raya kedua.. :)

      Delete
  2. dah berpuluh kali lalu lalang kat depan jakel baru tu...tp ketat je kaki nak melangkah ke dalam tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beruntung somi dapat isteri mcm Nafisa... :D

      Delete
    2. lagi beruntung kak mirror dapat somi macam IRP...hahaha...

      Delete
  3. intan x penah masuk jakel..cantik2 kainnya kak mirror..:))

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...