Sunday, March 3, 2013

Mengidamkan Melty Hersey

Banyak-banyak  menu ngetop 2013 yang belum pernah I makan ialah Melty Hersey..
Jika dilihat pada resepi ... di mana ianya hasil gabungan marshmellow, coklat putih, whipping cream dan ditaburi cheese di atasnya..... dapat dibayangkan mestilah sedap.......  You all pernah makan?.

Sayangnya.... takde pulak dijual kat petrol kiosk..  hey my gang masak2.... pls...jual le kat sana...
senang I nak cari..
Itu ari, red velvet padat yg tak berapa gebu lagi cenonet saiz cupcake pun orang boleh jual RM2.00  kat kedai minyak tu..  itu pun I beli... (lihat, betapa la malasnya I sekarang).

Durian crepe pun dah senang didapat kat Pasar Malam skrg.... bila on the way balik BP ke JB memang itu la yg menjadi teman dlm keta...




Hmmmmm sedap..... tak dapat Melty Hersey..... dpt yg seiras rupa dgnnya pun jadik la... aiskrim je ni,   baru balik makan kat Pasir Gudang.

12 comments:

  1. Saya tak pernah dgr pun, ni lagi dasyat kan? Macam mana bendanya ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisy - Makanan ni sebenarnya dah glam dari taun lepas lagi.. sukar nak didescribe dari segi rasa sbb tak pernah rasa pun, dari segi bentuk... nanti tanya Pak Cik Google ye.. pasti Aisy akan terliur melihatnya. Nyum nyum...


      Delete
  2. xpenah makan..tapi nampak ala2 lapis cheese je kan kak mirror..tapi wani xsuka marshmellow..xletak kat atas pon xpa..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wani - Kak Mirror pun tak suka marshmellow.... anak2 suka la. Rasa2nya bila dah disebatikan dgn bhn2 lain, marshmellow tu pun tenggelam kot dia punya rasa. Boleh la kot kita makan... ;)

      Delete
  3. As salam Sam,

    Ala tak baik tau tunjuk aiskrim... rasa nak jilat dah screen ni hikhik ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam.... Marya..
      Sorry.... kita dah takde gambo lain nak upload.
      Cepat gi beli aisrkim, karang baby dlm perut terliur plak, sian dia.

      Delete
  4. Nampaknya taste kita sama ni, suka cheesy2,creamy2, hehe, aiskrim tu pun cukup menggoda selera.

    ReplyDelete
  5. Sam..

    sob sob sob
    teringat ice cream masa kecik..

    ps: cuba share melty hersey camne rupa parasnya??

    ReplyDelete
  6. Yong

    La...sedih pulak dah terimbau kenangan silam.... I masa kecik cuma kenal aiskrim M'sia je Yong.

    Ok, in shaa Allah nanti I buat permohonan bertulis kpd yg empunya resepi.

    ReplyDelete
  7. MM, tenagh membayangkan kesedapan marshmellow tuu..pastinyaaa sodappp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa lagi Linda. Buat la semangkuk.. pos kat saya ;)

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...