Friday, March 15, 2013

Puasa pun belum, tapi teruja nak cerita pasal baju raya ni..

Taun lepas, Qistina dan Ain telah mendakwa yg Mamanya telah tersalah pilihkan kaler.. (sedihnya... Kan Mama ni "imej consultant", sampai ati korang kata Mama pilih kaler macam kaler org tua, jatuh tau kredibiliti Mama... hehe... gurau je).

Oleh kerana itu, taun ni Qistina dgn tegasnya nak buat pilihan sendiri...

"What?.  Biru?."

Betapa tak terujanya Mama dgn pilihannya itu...... T ___ T.... kalau dia nak pakai sensorang takpe la... tapi siap warning2 lagi..

"Kalau Mama sorang pakai kaler lain... nanti Mama macam bukan family".

Macam bukan family?.  Iyer kerr??.     Takutnya....heeee takutnya Mama... hehehe..


Setelah dikenalpasti rupa2nya Qistina nak warna biru turqoise....





Cantik dikenakan dgn tudung putih ataupun hitam..



Kain yg sejuk dan selesa..

Kalau berminat nanti bagitau Mama ye Nak oii...
nanti Mama tempahkan..


Untuk teman2 blogger,...  sila la roger2  I, kay kalau nak beraya
dgn cotton2 ni semua...
missmirror@ymail.com

Ada byk lg pilihan warna...
boleh rujuk di sini..


NAK TANYA KORANG, SEMESTINYA KE KALAU RAYA JE MESTI NAK
SEDONDON?



12 comments:

  1. Cantikla MM...pandai ye qistina nak sedondon semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik ke Dr?. Saya nak kumpulkan jumlah org kata "cantik" baru beli utk diri sendiri... haha..

      Delete
  2. memang kena beli awal2..nk cari tukang jahit lagi..lambat2 nanti tukang jahit xnak plk..nk beli baju dh siap takut xselesa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau lambat2, tukang jahit sesuka up2kan harga...

      Delete
  3. Salam kak mirror..maaf lama x jengah..:) hehe..pandai anak2 mama sound mama siap2...tapi serius lawa kaler biru tuqoise tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lawa ke Intan?. Ok good..tq. Nanti K.Mirror beli...

      Delete
  4. kita sedondon ok,..cam mesti,..tiap tahun pun,..boria jee tak mau,...satu family kin sepapan,..kalau ada mix match ok,..tp selalu kaum adam dlm umah ini kenakain sepapan huhuhu,..kesian,..


    cantik gak biru, ...mix dgn warna lain,..pun ok,...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eila - selalunya lelaki mmg tak cerewet kalau bab pilihan baju raya ni... apa yg kita pakai, diorang pakai je walau secara paksarela..... org pompuan je yg cerewet sikit.. kan.

      Delete
  5. baju raya tahun ni nak kaler pink...nak guna english cotton..nak jahit sendiri...nak macam2...last minit nnt cari kat 1st lady je kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nafisa - harus kena jahit sendiri kalau dah ada kemahiran tu.... jgn dibiarkan, nanti tumpul mcm I ni... :D...(sbb mesin jahit dah rosak).

      Delete
  6. Sam yg kain no2 memang handsome
    Maju sungguh, baguih gak fikir sekrg

    Ps: cik yong pakai kain batik jea raya tahun ni.. Sobsobb

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berkain batik saja?. Yo la tu Cik Yong.... entah2 lagi mengerlip.
      Kenapanya?. Bukan ke Eid Mubarak kat sana pun meriah juga kan.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...