Thursday, April 25, 2013

Kalau Nak Racun Ai..... CAKAP!!!!!

Eh pesal kerana I tulis pasal Norman korang terus berpusu2 masuk blog I ni ha?.
Ish... tak bleh jadik nih.    Tak rela ku biarkan  si Norman mengover shadow kewujudan si tuan tanah.... maka itulah I buat entry baru ni yg sepatutnya ku berikan tajuk "entry diri sendiri lagi syok sendiri".

baru lepas menjahit kain sampin si Shashal yg terkoyak.. ini salah satu uniform Jumaatnya
esok nak pakai.


ENTRY GEDIX SEORANG PEMBELI BEG TANGAN!

Semalam..... kepalaku pening yg amat.

Nak tau tak punca angkara kepeninganku?.   (mesti you  jwb dlm ati  "ada aku kisah").

Betul la orang kata... "alah membeli menang memakai".   Kengkonon itu ari I beli handbag ******* (jenama cikai dari on9) memang la murah harga dia dgn niat asal  nak jadikan ianya beg basahan dan beg tuttttt (hadiah dari somi) tu I nak simpan dlm gerobok so raya takyah la beli baru.  (Sila la hargai niat baik bini you ni IRP).... Tetiba tu kan....

Dia punya material tu rupa2nya mengeluarkan bau yg sangattttt  menusuk hidung.... Ya Allah peningnya I.. bayangkan seharian I berjalan dgn beg tu turun naik opis orang, gi makan2.. naik lagi opis orang lagi (ni kes ikut somi keja la ni).... dgn beg yg mengeluarkan bau semacam disel.... dah macam keracunan arsenik pun ada I rasa.   Masa kat opis orang tu, I letak jauh2 bawah kerusi...sbb takut2 staff yg kami berurusan tu terbau plak.. kang pengsan, I pulak yg susah..


Somi I pesan... "nanti pegi la jemur kat matahari biar bau dia ilang ".   Entah le.. nak jemur ke terus simpan je beg tu dlm gerobok.. biar bau dia terblend dgn bau gerobok.   Sungguh fobia I dgn baunya yg pelik tu.  (amboi gedixnya kan?).    Idak le gitu, tak kisah pun murah atau mahal, tapi jgn la baunya macam RACUN.




menghabiskan masa berdua di JB Central..
bagi anda yg dah lama tak datang ke JB...  lokasi dia ni
kat depan City Square... nak lalu ke jejantas ni.. 
korang cari je Baskin Robin City Square tu pastu belok kiri..
ada Old Town... jumpa la tangga ...  maka jumpa la jejantas..



Sapa2 nak naik bas gi Singapore atau Batam, ini la lokasinya tapi motif kami ke sini
sbb nak cari kedai makan.... sebab dah lapar sgt after turun naik opis.






Mom Chicken Rice ni Linda Onn punya ke?.
Tanya dgn budak yg jaga tu, tapi dia jawab
"Ini boss saya yg punya".   Hmmm... mestilah boss yg punya Dik..
tapi Linda ke nama dia?.




kalau tau Linda Onn yg punya, tentu I order nasi ayam
tapi mee rebus dia ni pun sedap..



p/s :   teringat apa yg I baca tentang "businesscard beracun" yg digunakan dgn tujuan utk merompak.

8 comments:

  1. tgk gambo pun dah sedap, apatah lagi rasanya...kannn...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apatah lagi bila makan time perut mmg dah lapar..

      Delete
  2. haha...really happy to read this , even without artist's name....

    sam kan boleh tahan juga fofularnya.......of course ramai yg terjah apa2 entry pun...
    klau saya pun, pening n geram kalau ada barang yg berbau kuat....
    n bahaya utk kanak kecil ni, boleh sesak nafas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah!. Fofular ke I??. :D.... seronoknya!!.

      Bayangkan semalaman I sakit kepala sebab baunya yg kuat tu.. mmg memabukkan Aisy.

      Delete
  3. MM..linda penah mengalami situasi henbeg tu..mula2 tu spray perfume setengah botoi..tapi tetap tak jalan gak..masih bau semacam yang sukar kutafsirkan...jemur pun tak okey, last2 simpan dalam almari ja...uwaaaaaaa...bau itu still adaa okey...teraniaya ja rasanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sukar ditafsirkan kan Linda bau dia tu..... cam ada bau2 disel, petrol, cam minyak tanah pun ada...hahaha..
      Sib baik la Linda pun ada pengalaman serupa... tidak le bermaksud I ni menggedix tak tentu pasal.

      Delete
  4. Sam,

    sungguh lama tak menjejakkan kaki di jeybee..
    kalau drive mau sesat barat gamaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. JB dlm proses perubahan skrg ni Yong... mmg boleh sesat, tp GPS kan ada.. ;)

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...