Tuesday, May 28, 2013

Cara membodek suami...

Jangan pikir apa yg kita tak dapat...... pikir dulu apa yg kita tak beri...
atau erti kata lain..... Jangan pikir apa yg nak kita dapat, pikir dulu apa yg kita nak beri.

Jom masak sedap2..... kot la sejuk ati somi....cuti2 sekolah camni... bawak kita jenjalan gi zoo JB pun jadik la.  


Dah bosan dgn resepi ayam sup, ayam kicap, ayam rendang, ayam kari.... hari ni kita buat ayam halia je  , ringkas dan menjimatkan masa.


 


p/s :    Apa yg kita beri itulah yg kita dapat.   Kalau kita masak lebih lagi menu, lebih lagi sedap... lebih lagi rajin.......mungkin dapat jenjalan lagi jauh..... mana la tau kannnnnnnn?.   LOL...   (berangan tak sudah aku ni, takde mananya.... somiku busy skrg ni).

12 comments:

  1. mesti somi bawak bercuti pulak lepas ni...amin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah2an Ann.....t.kasih... lama betul kitorang tak gi bercuti.

      Delete
  2. betoi MM...mudah mudahan nanti kita dapat jenjalan jauh2..kekekeke

    ReplyDelete
  3. tertarik dengan tajuk hehehe,..betul2222,...
    satu hari kita manis muka,..layan baik2,...tak stress tak tentu pasal,..lagi2 bab anak2,..sebab orang laki tak suka kita marah anak2 over2,...anak diakan heheheh,..sama lah dengan kitakan,..kita pun tak sukakan....pendek kata apa kita tak suka orang buat kat kita dan apa kita suka orang buat amalkan pada pasangan anda ,....ceh ceh hehehhe


    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Eila... setuju sgt dgn tip tu. Kena manis2kan muka selalu... ckp lembut2... mesti apa yg isteri nak semua dpt.....hehehe..

      Delete
  4. short but meaningful.. ni yang saya suka baca entry sam ni... banayk boleh kita reflect dari aspek kehidupan seharian....

    kalau asyik mengharap daripada orang lain tu yang kita akan jadi kecewa dan terluka... Allah juga yang Maha Memberi

    ReplyDelete
    Replies
    1. *Ya ke?. Tq.

      *Indeed - Allah jua Maha Pemberi, manusia hanya sbg perantara.

      Delete
  5. Replies
    1. haha.... ingat sampai bila2 tau Wani, ilmu yg kami turunkan ni...

      Delete
  6. Hahaa..
    suke suke Sam punya tajuk.

    ps; ada extra idea tak pasal bodek suami nie??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq sbb suka..

      Yong - pssttt... ada lg idea.... tapi agak 18sx sikit.... :D


      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...