Wednesday, June 5, 2013

Menunggu langit Kay Ell meruntuhkan duit

Assalamualaikum w.b.t


Amboi... amboi.... amboiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..... korang!!.    Memasing berholidaying overseas ea!!.   Korea, Paris.... London, ada yg gi umrah (waa jelous). Tinggallah aku bersendirian di hutan batu ini menghitung hari cuti yg kian berakhir.... sebagaimana  jua bulan Rejab yg kian berakhir.   Tahniah kpd yg mampu puasa sunat rejab dgn jayanya.   Aku??.   Sob sob sob.....   sedih nak crita.  Hutang posa yg lg 2 hari ni pun tertangguh2.


Tentang tempat percutian pula... mungkin aku kurang power membodek somi kot (tak dpt gi obersea cam korang).   Tapi aku tetap gembira dan bersyukur, tempat2 mcm ni memang aku suka.   Memang "hidup" lah aku kalau dibiar kat sini berhari2 walau datang sekadar utk mencuci mata. :D  Terima kasih suamiku kerana membawa aku ke sini.

pavilion - lawo2 handbag prada, coach, guess - semua latest design...
almaklum... KAY ELL la katakan.... ehemss!!
tapi sayangnya... Kay Ell takde runtuhan duit dari langit  mcm kat JB la (hahaha gurau je)... kalau tak mesti aku belanja korang sorang satu...

nota :  korang jgn nangis... aku pun tak beli utk diri sendiri..


Gambar byk gak aku snap... (oh ya, aku dtg sini ngan ipar duai aku, MIL aku sume.... IRP ajak gak mak aku pegi tapi mungkin ayat yg laki aku guna kurang power kot utk memujuk org tua tu, emak aku membatalkannya di saat2 akhir.... huaa sob sob sob.).   Tapi disebabkan aku blom mintak izin diorang utk sesuka  menguploadkannya... maka, korang tengok je la muka aku ni ye..



Moral of the story dari kisah "penshoppingan" kitorang :-

1).    Kalau nak merayau gi shopping, jgn benarkan isteri  anda pakai kasut flat,  suruh mereka pakai high heel supaya cepat penat... nt cepatlah balik...   hahahaha... (gelak jahat).

2).    Bawak satu beg besar (lg bagus klu bwk beg travel yg boleh heret2 tu)... supaya tak berlakunya KECICIRAN BARANGAN... adehh... hahaha (ini sekadar contoh cerita  je ye.. tiada kait mengait dgn yg hidup mahupun meninggal, jika ada persamaan itu hanyalah kebetulan semata..... :P).

3).    Aku tgh kempunan tau ni tak dpt mkn aiskrim depan Lot 10 tu  (entah ler.. aku pun tak tau apa nama tah airkrim bang Arab  tu jual, sungguh ketinggalan zmn aku nih).   Bebudak tu la crita kata sedap sgt mengalahkan aiskrim jenama popular... Hmmm... kena mintak si Comei courierkan la camni.








15 comments:

  1. salam kak mirror..haha..lawak la entry ni..tapi best nya soping2 ..:) sorry ya intan lama xjengah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumualam...

      Ha'ah Kak Mirror nak merajuk la ngan Intan dah lama tak dtg... kekeke (gurau).

      Delete
    2. *waalaikumusalam... typo la pulak..

      Delete
  2. ai pergi pavillon beli gula2 sticky ke? hahaha, yang tu saya suka..
    idak apa, nanti IRP nak bawa jalan lain kali cuti pulak tu.. tokeh pun apa kurangnya, saja nak simpan duit belanja yang banyak tu kan, sam?

    betul2, kalau nak shopping memang kena pakai kasut selipar flat supaya boleh jalan lebih banyak kilometer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisy - tak sempat pulak tengok bendalah yg nama gula2 sticky tu.... aiiii jgn bagi I terliur, ni pun dah kempunan tak dpt mkn aiskerim.

      Delete
  3. syoknya gi pavilion...kami yg dok putrajaya ni pun tak sampai2 lagi sana.. lagi ketinggalan zaman..kekekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pegi Linda jgn tak pegi.... lawo2 handbag... kekekeke...

      Delete
  4. Pavillion tu tiap2 hari lalu tapi tak pulak tersinggah. Sekarang sejak dah umo2 macam ni dah tak larat nak tawaf shopping kompleks lagi.

    Salam ukhwah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ukhwah Jun...


      La ya ke blom sempat menyinggah?. I kalau namanya "window shopping"... mmg larat bertawaf walau umur dah nak senja2 ni.. hehehe..

      Delete
  5. amboi ayu betul kak mirror kite nih. Cm anak dara plak hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ke Bazi?. Tak sangka K.Mirror... hahaha.. tq.

      p/s : jgn terpedaya olehmu akan gmbr yg sengaja diblurr'kan oleh anakanda akak.

      Delete
  6. Wah wah Sam,

    Ukur Jalan dari JB ke Kolumpur!
    Dapat tangkap baper ekor kat KL??

    ps: next time, hang kena try ayat lain yang lebih power!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yong - cuma lebih kurang 3 - 4 ekor baju je Yong... syukurlah dpd takde kan..


      *Itu la... ayat itu ari kurang power la... kena menuntut ilmu lg nih.

      Delete
  7. wahhh.. org JB dh sampai KL.. kita yg dok KL nie dah bertahun tak gie sana.. sampai x tahu ada jual ais krim arab heee hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laa org baru nak mintak Deq Su courier'kan ais krim arab tu...
      Sedap Deq Sue diorang kata. RM5 satu scoope. Yummy!!.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...