Tuesday, June 11, 2013

Biskut Tribal Fantasi dan labuci

Assalamualaikum w.b.t and morning!!!

Mengantuknya aku pagi ni... ni semua gara2 menjahit labuci malam tadi dgn rakusnya... sampai dapat 2 pasang baju. Jap lagi pulak "boss" aku  nak bagi satu  tugasan.   Setelah sekian lama dicutikan menjadi "MEM BESAR" tetiba pagi ni kembali dgn tugasan.   Alhamdulillah la dpd takde keja kan... kang takde gaji la pulak aku.   Tak de can  nak beli tudung lelawo.



Sementara "boss" merangkap somi aku terleka2 tu..... biarlah aku update belog dulu.   Aritu kawan aku dah sibuk2 tanya resepi tart nenas - nak buat kuih raya gamaknya makcik tu, syabas!.   Menjelouskan aku pulak dia ni... aku tak pasti sama ada taun ni aku nak buat ke tidak... tapi aku ada satu kuih yg masih dalam fantasi..... BISKUT TRIBAL.



resepi biskut donut  yg akan diderhakai menjadi biskut tribal

*maaf jika tulisan kurang difahami - sebab bukan tulisan aku pun...
ni projek biskut taun lepas oleh anak aku dan makciknya..



cara mencorakkannya?.   Entah... aku pun tak tau... belum difikirkan lagi..
guna piping bag la kot  dan picit perlahan2 ke atas biskut yg telah dibakar... :D
Tanya  je la Mummy Gee - sifu  coklat tu,  sebab beliau mmg pakar dlm mendesign2 dan
menjelita2kan biskut nih..  ;)





14 comments:

  1. tudiaaa..biskut tribal..cayalah MM...hehehehee.. gigih jahit manik...memang terer lahh satu malam dapat 2 baju bermanik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang 2 helai tapi dari segi kualiti tak tau la Linda.. hehe..

      Delete
  2. salam kak Sam,
    peliknya nama Tribal. macam belah-belah Afrika je. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Wani..
      Biskut ni mmg adaptasi dari nama corak Tribal yg tgh ngetop skrg.


      p/s : Pesal belog Wani ada VIRUS MALWARE?. Masuk2 tup2 ada warning tu! Kena ubatkan tu.

      Delete
    2. alamak, ye ke? nak buat camne eh? ayyaaaa

      Delete
    3. Tadi K.Sam masuk lagi.... warning tu still muncul lagi Wani.
      Tak tau la cemana nak buat, cuba tanya2 org yg pernah kena.

      Delete
    4. ada masa nnt kak sam try masuk blog saya ye, nak tengok ada warning lagi tak. saya dah scan dan semuanya bersih je, chrome pun tak dapat detect malware. cuma ada trojan yang dah diremove tadi. thank you ;-*

      Delete
    5. Ooo ada trojan rupanya. Sibuk je kan trojan mengacau2 blog orang. Haha..
      Inshaa Allah nt K.Sam masuk.

      Delete
    6. Wani - akak dah masuk... Warning Malware tu masih muncul lagi... terus K.Sam lariiiiiii.... takuttt!! :D

      Delete
    7. Dari carian google :
      Cara buang Malware ni :

      - bukak : Blogger.com >> Template >> Edit HTML >>

      seterusnya dalam Edit HTML tadi.. search coding yg menjadi punca malware tersebut , contohnya virus tersebut dari gmbr , delete coding gmbr kemudian SAVE..

      Delete
    8. tak semudah itu kak sam. setelah 3 jam menggodak akhirnya dah selesai kot masalah tu. dah boleh la kak sam menggedix kat maharani-kecik dan dipersilakan komen sampai lebam! hahaha.
      thanks kak sam sbb aware masalah malware tu. skrg saya guna chrome je, senang nak detect. tqvm ;-*

      Delete
    9. Sama2.

      Dah agak.... mmg pening nak ubatkannya kan?. Satu pengalaman berharga tu.

      Delete
  3. glemer nama biskut haha. nnti dah buat pos sikit ke seremban ye hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bazi - masih dalam fantasi semata... haha..

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...