Sunday, May 19, 2013

Sapa pernah beli kasut on line?. Ok tak?

Sapa pernah beli kasut on line?.   Ok tak ukuran?.
Sekarang ni masalahnya bukan je I was2 nak beli... malah was2 nak jual.... sebab mana la tau kan...
salah ukur pastu tak muat, satu keja plak nak paksa customer pulang balik gantikan saiz baru.
Boleh tak kalau I tulis.... "ukur elok2 heh, tak muat tak bleh pulang..." .   Hehe..


Tgh berkenan dengan satu kasut jelly (betul ke ini yg dinamakan kasut jelly?.  Haha.. mandai je aku).


nampak macam sedap je kat kakiku yg agak "manja" dan 
senang melecet ni..








Dah ukur pun kaki, mmg dah dpt ukuran tepat spt kat bwh ni...
tapi  kena ukur sharp2 ke, atau perlu lebihkan 1 inci atau mcm mana utk buat kaki kita lebih selesa?.
Bagi tip sikit pls..

CARA MENGUKUR SAIZ KASUT

Ada gak tanya Pak Google, kata kena ambik kertas, letak kaki atas kertas, tandakan ukuran jari paling panjang (kalau I, ibu jari la yg paling pjg) dan di hujung sana.. tandakan pula pada bahagian buku lali..pastu alihkan kaki kita,  buat garisan antara kedua2 yg ditandakan tadi, ukur dgn pembaris... itu la saiz kasut kita...






Alhamdulillah.... selamat duit aku,  supplier kata.. available hanya saiz 37, 38...
tak sia2 berkaki panjang, seringkali menjimatkan duitku dari terbeli.


Lain2 pilihan yg terdapat ialah....









Ok ni I cadangkan satu kasut on line yg best.. KLIK SINI ye!.

7 comments:

  1. oo rasanya itu bukan jenama melissa... tak jadi lah komen.... sam jangan publishkan yg tadi ye... nanti tak pasal saya malu, buat statement tak betul...

    baru teringat yg pernah tgk tu kat mana, ada sorang cikgu praktikal di sekolah yang pakai kasut tu...nampak ok je.. kaki saya je yang cerewet agaknya....

    esok nak try pakai kasut jelly bunny lak.. tadi terbeli sebab tgk entry sam sebelum ni sebut pasal kasut ni, kebetulan ke mid valley tadi, saja jenguk kedai lalu terbeli satu... tgk macam mana prestasi nya esok tu..

    kalau bab ukuran, tadi sales girl jelly bunny tu bagi tahu kasut macam ni ada kalanya ukuran ikut jenis. ada tadi try saiz 6 ok saya pakai, ada yang ketat pulak...

    itu jelah pendapat saya yang tak banyak pengalamanan brli kasut jelly ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Don't worry... I x publish komen yg td tu.

      Wah!!. Dah beli dia ye!. Mesti lawo. Klu kat luar mmg ada mcm2 kaler, purple, hijau...merah.. cantik!. Tapi tentu lg mahal kan?. Kami jual murah2 je... ngeh ngeh ngeh..

      Jgn lupa share kat belog, nak tengok!

      Delete
  2. Alamak...adah pulak rasa berkenan tgk kasut tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. So, apa lagi Adah... cuba la pakai sepasang!. ;)

      Delete
  3. salam sis....
    cantik la kasut jelly tu...
    ada jual kat mane yer?

    boleh bgtau tak?
    reply kat email sy :aiemal_2009@yahoo.com...

    tQ sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam...

      Oh... sorry Sis, ini entry lama, Kak Mirror pun dah tak ingat dah link dia. Tanya org2 Kay Ell tau kot...

      Delete
  4. salam sis...
    kat mane yer ade jual kasut jelly nie?
    cantik La...

    boleh reply kat sy by email x?
    aiemal_2009@yahoo.com

    tQ sis...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...