Thursday, June 27, 2013

Baju Berbuka Puasa

Yey!.    Hari ni Makcik dah "raya"!.   (padahal orang lain dah lama "raya" kan?).
Alhamdulillah, setelah melalui pelbagai godaan demi godaan, abis jugak aku membayar utang piutang posa taun lepas yg begitulah banyaknya.  Boleh la pasni nak cerita pasal persiapan raya tanpa rasa bersalah.

Eh!.  Lupa pulak nak bagi salam - rugi satu pahala percuma.   Assalamualikum you all... and morning!!.



Antara koleksi baju yg distandby untuk majlis berbuka posa nanti, almaklum je la  aku ni bukan kategori yg beraya sakan, apatah lagi semenjak dua menjak ni ramai orang2 penting dlm hidup kami yg dah meninggal dunia, kurang sikit kot kemeriahannya.... jadi pada firasat aku baik aku pakai baju2 raya tu time Ramadhan je.   Actually, takde niat nak buat baju banyak pun,  tapi TERbuat banyak..  Cemana tu?.  Alkisah, arakian taun ni ramai pulak hadiahkan kain.  Tq tq tq...  Makcik memang suka!.  taun depan hadiahkan la lagi... satu set dgn beg coach design terkini yg kaler merah plak...kekeke.



best ni kalau dapat free...  

Kalau bukan Coach, LV pun boleh..... :D




Sejak bila aku teringin nau dgn kaler merah pun tak tau la... tapi serios mmg lawo la handbag2 merah ni, apatah lagi untuk orang2 yg kulit putih melepak macam korangss.



12 comments:

  1. Wsalam...

    Wau bestnya dapat habiskan puasa ganti.. Saya ada lagi dua hari, hari ni dah minum susu dan roti ni.. Hujung minggula sambung lagi..

    menarik dan nampak berani warna merah ni...tapi saya masih lagi suka hijau biru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisy - Semalam hari yg paling mencabar... penat sgt walau tak tau apa tah puncanya.... jerebu kot... tapi akhirnya berjaya jugak abiskan... alhamdulillah..

      Beg hijau pun cantik. Belum ada lg dlm koleksi I buat setakat ni.

      Delete
  2. MM.. beg2 merah tu cantik sungguh..oo tak dapat coach LV pun okey ek..hahaha
    http://www.hulala.com.my/category/branded
    sila layan website tuu..kekekeke...

    cantikla baju MM kaler pink ada riben ijau tuuu..nak tiru design tu nanti MM.. sweet sangat kaler pink tu dan matching dgn ijau epal tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik?. T.kasih..... Silalah meniru Linda... no problem, mari kita berboria di hari raya.. kekekke.

      Link apa tu?. Jual beg coach ke?. Ok nt I terjah. Tq.

      Delete
  3. suka tgk baju yang wrna pink ada reben tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq sbb suka. Org2 muda mcm Adda lg sesuai pakai... :)

      Delete
  4. coach???? merahhhh???

    AKU MARAH NI.....

    ReplyDelete
  5. oloh kak..baju nak brbuka puasa pun ada eh..hehe

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...