Wednesday, July 24, 2013

7 Kedai Mencari Kasut

7 Purnama Mencari Cinta?.   Eh apa nama tajuk novel tu?.  Lupa pulak aku...
Tapi kes aku pulak harini.... 7 kedai mencari kasut, tapi pulang dengan hampa.. 


Gara-gara tak bersahur malam tadi (sbb terjaga pukul 6 pagi)
kerja-kerja nyoping tak berjalan dengan jayanya harini.... sebab perut berkriok2 
mata pula mengantuk  sepanjang jalan..
Penat2 je tau mintak izin somi keluar rumah  atas alasan utk beli kasut raya...
tapi malangnya..... "kasut silver yg kucari.. ikan silver pula yg aku dapat.."






Harap2 sedap la siakap stim yg aku masak ni.... first time tau aku nyoping barang dapur sendirian (pada tahun inilah),  rasa kekok pun ada sebab selalu IRP yg akan pilih bahan2 lauk ni sume dan  aku pulak "ditugaskan" utk memilih sayur dan rempah ratus. 


 *korang kalau malas masak, masak je ikan stim mcm aku ni... mudah dan pantas..


Aku rasa ada hikmahnya jugak la kita nyoping masa badan kurang bertenaga.
rasa hilang mood nak beli apa2...  rasa nak balik je...
jimat duit kita.... 
tadi masa adik watson tu suruh aku isi borang member pun 
aku bleh pulak cakap "sorry dik next time ye.... akak ngantuk la arini".. senonoh je kan?.   


p/s:  Entahlah... bila tah misi mencari kasut raya akan berakhir dengan kejayaan...   























10 comments:

  1. Haha.sekapal nampaknya....lucu tul macam mana kita boleh tak terjaga utk sahur tadi ye.

    esok boleh lagi jalan cari kasut silver tu, kena set jam btl3 supaya dapat bangun sahur n boleh jalan 10 kedai ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh iyer ke?. Hahaha.... kesian kita ye.
      Nampaknya malam ni kita kena tido lebih awal la Aisy, kang esok tak sahur lagi.. makin kurus kering plak kita di pagi raya. :D



      Delete
  2. tajuk macam citer era pajira gamaknya..
    7 perhentian gitu..
    selamat mengukur jalan Sam!

    ps: sedap sungguh ikan siakap tu, kat sini siakap nan adoo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nan ado ye Yong?. Takpe, nanti ente balik Tanah Malaya kasik importlah, masuk dlm aquariumlah. Ngeeee.... :)

      Delete
  3. ahhaha..caiyok caiyok….kak mirror sedap kan ikan stim…intan suka juga buat ikan stim..bahan2 campak2 je..kih kih…kak mirror, samalah intan kalau bdn letih ..mood nak soping pon ilang..mmg out..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intan - Perghh... Memang sedap gila kata anak2 K.Mirror... (ceh.. puji diri sendiri pulak ye). Ha'ah, senang je, campak2, tak de busy2 nak tumis bagai.

      Delete
  4. Ai ritu..masuk satu kedai tak jumpe yg pekenan terus tak carik dah..huhu...u gigih gak carik smpai 7 kedao yaaww...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aty - stok kat rumah semua dah tak cun lg tu yg I gigih mencarik tu... :D

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...