Wednesday, July 31, 2013

Korang dah siap hias rumah blom?

I wish my bank account refilled as fast as my laundry basket........ LOL..



Haha,  Puan Mirror would be the richest person in the world if this were the case, nak2 bila dekat2 nak raya ni, banyak benda kita nak basuh, memang makin menggunung la bakul laundry aku.


Psst.. Tak boleh bising2 mengeluh penat membasuh dsbnya, nanti IRP suruh aku hantar dobi plak... tak mo la aku, sikit2 hantar dobi nanti terkurang plak pahala aku sbg bini mithali  (statement poyo).   Haha... Niat sebetulnya, aku tak nak la nyusahkan laki aku, kan lebih baik kalau duit dobi tu disimpan buat beli handbag LV aku ke.... kan?.     Hik2.


*tapi tak bleh ckp berlagak jugak..... ada masa2nya kalau dah jadi gunung dan masa tu nak kena balik kg lelama, dobi jugak la jawabnya, tapi tak sume la aku hantar, mana2 yg agak mahal atau terlalu peribadi tu sebaiknya aku basuh sendiri sebab aku pernah kehilangan tudung duniawi kesayangan aku  (sbg berbaik sangka, aku rasa org tu tersalah lipat kat bakul org lain kot).


Ni pun bila tah aku nak mula membasuh jambangan2 bunga aku yg kian usang tu.    Eh!.  Tu ari nampak rumah Yusry ngan Lisa takde even sejambak bunga pun,  tapi still lawo.    Terpesona plak aku.







gambar credit kepada blog ini... (tutriol membuatnya ada dituliskan di sana).. korang kalau rajin buat la...  boleh menjimatkan.   



p/s :    Kalaulah langsir pun boleh disimbah je dgn hoose, pastu kering dgn sendirinya takyah turunkan dari rel... kan senang?.   Haha..










6 comments:

  1. belum hias apa2 lagi MM..tapi balik kampung nanti nak menghias umah mak.jenuhlaaaa nak buka curtain tu pastu pasang curtain lain..udahlah banyak tingkap..hahahaha..pengsann..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woooo best tu Linda, buat kerahan tenaga la jawabnya. Psstt.. suruh je hubby tolong. :D

      Delete
  2. Saya tak fikir pun lagi.. Maklumla cuti sekolah panjang, seminggu setengah dah balik kampung beraya.. Harapnya tak adalah yang nak datang beraya kat rumah ni...kalau tidak parah juga nak kemas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wuishh.... mesti ramai yg akan dtg rumah you tu nanti Cikgu Aisy. Anak2 murid tentu datang punya kan.

      Delete
  3. mari membasuh..hehe kemas rumah sambil exercise :)

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...