Thursday, August 8, 2013

5 gambar aidil fitri

Dam dam dum.... bunyi mercun...
Siapakah yg bermain mercun?




Desa yg mendamaikan... Eh!  Dah ada lampu antik ni kat sepanjang jalan kg aku.  I likeeee.... kalau la benda ni dah ada masa aku kecik2 lg, tidak la aku ketakutan masa nak pegi rumah Cikgu Ngaji sampai bawak obor.






Mari Menggedix Sebentar!




Ini ler baju raya aku yg silent reader aku nak tengok tu....  sorry la, dah raya2 baru dpt posing.

Jgn diabaikan juga 2 wanita yg menjadi pengapit aku ni, penat2 mereka posing utk menemani aku yg pemalu.. maka aku nak  terjemahkan jugaklah apa yg sedang mereka pakai utk raya kali ni..

Si Anis, tailor fofular itu mengenakan kebarung songket hijau hasil jahitannya sendiri, sementara Siti  pula peminat baju kurung yg tegar (baju patern2 lain dia x minat dah) memilih warna oren hasil jahitan tailor tersohor sebelah rumah emak aku!.



Lengan kebaya aku tu, aku ada jahitkan sedikit taburan manik dan labuci..  tidak la sesusah mana, anda boleh mencubanya sendiri  next time berpandukan gambar yg dah aku close-upkan kat bawah  ni..











Model kertu terdiri dari  :   Anis, Ct dan Sam
Lokasi :   Merata2 tempat, sekitar Batu Pahat, Johor

2 comments:

  1. kemain lagi tiga model tu beraya ye.....

    sam, apa kata mabil tempahan jahitkan labuci, kalau saya ni, bagilah gambar close up pun, idaklah menjadi tangan ni nak jahit sebegitu lawa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada jugak org request utk I jahitkan, tapi buat masa ni blom confident lagi la Aisy.... setakat jahit utk baju sendiri boleh la.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...