Monday, September 2, 2013

Ronasutra On Line

Hentikan dukamu Puan2 dari terus mengkedutkan dahi memikirkan kenaikan harga minyak (naik 20 sen je kan mulai mlm ni?), meh kita kurangkan je kos maintenance diri sendiri. Kelak dpt kau simpan lebihan2 duit tu utk beli minyak bergelen2.  


Aku dah cakap ritu kan yg kwn aku cuma pakai Ronasutra ni je walaupun dia taraf datin2. Mengenangkan itu, aku pun dah kembali ke pangkal jalan pakai masa raya ritu (sebelum tu mmg ada beli, tapi aku tak suka sbb leceh takde sponge, then aku bagi kat Ain, pastu entah ke mana budak tu hilangkan).   




Then bila aku baca kat forum2 kata pakai ni lebih cantik kalau menggunakan berus besar, aku pun carik la balik bedak ni kat kedai2 jamu dan  berkeliling la satu  shopping complex tu   nak carik pulak  berus besar yg HALAL... yg bukan bulu hinzir.   Hee seram aku!.   Nanti muka  je gebu2 cantik,  rupa2nya ditepek dgn bulu hinzir.   So, dpt la satu kat Body Shop.




Sejak tu la aku terus jatuh cinta yg sebenar2nya dgn RONASUTRA  ni sbb bila pakai dgn berus.. mmg nampak la perbezaannya  berbanding menggunakan sponge biasa sbb ini kan jenis loose powder.  Aku pilih kaler yg no. 3.. (sibuk je tau kwn aku msg aku tanya bedak aku no. brapa...mcm la dia nak belikan aku)..

Info :  Pakai dgn berus juga akan memberikan penjimatan.   


*sekadar pendapat peribadi dan ini bukan iklan dan aku tidak mendapat apa2 imbuhan darinya..



motif entry :   sbg menjawab soalan kengkawan "Sam, kau skrg pakai produk apa?".



RELATED POST :   SKII REVIEW



Update 20/9/2013 :    Eh!.  Aku dah jual dah pun....  dah alang2 jadi pengguna kan.... ;)


Bedak solekan lengkap yang diperbuat 100% dari bahan galian dan mineral. Ia bebas dari sebarang talkum, pewangi, pengawet, bahan kimia, ekstrak haiwan atau tumbuhan dan juga minyak. Ia berfungsi sebagai ‘foundation’, bedak dan pelindung matahari.
Khasiat 2 in 1 Mineral Powder Ronasutra:-
•Menaikan seri dan menyempurnakan wajah anda
•Membantu menampakkan wajah yang remaja, segar dan berseri jika anda berwajah lesu dan pucat.
•Menjadikan wajah kekal remaja dan bebas masalah apabila menggunakan Ronasutra Mineral Powder
inyak (sebum) dan meningkatkan kelembapan dalaman kulit. •Menghala
•Tidak menyumbat pori-pori kulit dan membenarkan kulit ‘bernafas’. •Mengurangkan pengeluaran
mng pembiakan kuman pada kulit, mengelakkan jerawat, ‘blackhead’ dan ‘whitehead’.
•Penggunaan berterusan akan menghasilkan kulit yang lebih lembap, pori-pori halus
•Sesuai untuk kulit sensitif, resdung, berjerawat atau nipis disebabkan ‘peeling’
., kurang masalah kedut, kekeringan kulit, minyak berlebihan dan jerawat/ruam.

Warna dan Jenis Bedak Ronasutera:-
•Cream Peach - untuk kulit cerah kemerahan dan sederhana cerah kerana ia tidak ketara.
•Natural Buff - untuk kulit sederhana kekuningan
llow - untuk kulit cerah kekuningan •Moc
•Honey - untuk kulit sederhana kemerahan •Sawo Y
eha - untuk kulit gelap kemerahan


HARGA JUAL: RM50.00, kalau nak beli nt email ye : missmirror@ymail.com

5 comments:

  1. betul MM, pakai berus memang menjimatkan..
    foundation pun jimat kalo pakai berus..sikit ja calit2..kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. OIC...... tak pernah cuba lg pakai foundation dgn berus.

      Delete
  2. Dah makin ramai guna this brand.. bagus lah kann. tak lah mahal sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yan- Lagipun dari mineral dan boleh "dibawak" tido... tu yg confident sikit nak pakai. :). Tapi tak pernah pulak terpikir nak tido dgn bedak bertepek belum dibuang... hehe..

      Delete
  3. akak tak ada bedak pun...asli

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...