Sunday, September 1, 2013

Pantai Impian Dan Gambo Abby Abadi Bersanding

Saat Allah belum menjawab doamu, Allah menambah kesabaranmu.  Saat Allah menjawab doamu namun tak seperti yang kau harapkan, yakinlah Allah akan memberi yang terbaik buatmu satu hari nanti. Janji Allah itu pasti!.






Sbg muslim/muslimah sejati, kita jgn memandang enteng akan kehebatan doa. Semakin tinggi iman seseorang semakin kuat keyakinannya terhadap doa. Semakin jitu jualah yakinnya ia terhadap kemaqbulannya. Curik jap la kata2 UZAR nih. Menarik plak utk renungan diri sendiri sebelum melelapkan mata. Esok pepagi bangun mesti tersenyum2 sensorang depan cermin. 


Mana la tau kan, mungkin impian kita  cuma nak bercanda di tepian Pantai Minyak Beku je dgn somi tercinta cuti2 mcm ni..(eh cuti semalam) tapi tak tercapai pulak, somiku busy, jadi malas la aku nak bersuara.... rupa2nya one fine day, siapa tahu, tetiba Allah ganti pulak dgn Hawaii. Wah!. Kannn?. Positif Sammm... positif.


(gambar atas tu kat Denmark, lawo kan?)


Ok la... itu je nak tulis.  Sebelum mengundur diri nak mengambil kesempatan ini utk  mengucapkan Selamat Pengantin Baru buat Abby Abadi dan suaminya Farhan!.  Moga jodoh kalian berpanjangan hingga ke Jannah. Aamiin.



sekadar info :   majlis persandingan tersebut dilakukan secara tertutup, hanya utk keluarga shj.




popular post :

*Dihina Di Majlis Reunion Hanya Kerana Bergelar Surirumah.
                   
*Hikmah Di Sebalik Keperitan

7 comments:

  1. sepadan cantik..

    pantai kat atas tu nak pg ke..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. *Bagai pinang dibelah dua.

      *Kalau KNor nak belanja, dpt la saya pegi.... :D

      Delete
  2. Lawa betul gambar kepulauan tu...tak ada pencemaran nampaknya..

    Betul kata sam, kalau kita yakin dengan apa yang kita doa tu, insha Allah adalah bahagian untuk kita... Sukalah ayat perenggan pertama tu...meaningful

    ReplyDelete
    Replies
    1. *Tu la, rasa nak pegi je bermandi manda kat situ Asiy, berdating2 ngan hubby. :D... harap2 satu hari nanti Allah kabulkan.

      *Thanks sbb suka.

      Delete
    2. sorry typo Asiy pulak.... nak eja AISY sebenarnya.

      Delete
  3. sama cantik..sama padan..:)

    setuju tu MM..satu hari nanti pasti ada sesuatu yg terbaik utk kita dariNYA..:)

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...