Monday, October 28, 2013

Bagai baru lepas bersalin............... dan.... kedai bunga kat JB, please.....

Assalamualaikum.... haiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!


Puan2,  jika anda masih mampu tersenyum sampai telinga, menjawab panggilan tepon kengkawan dgn keramahan, (malah masih mampu membantu teman2 anda yg sedang bermasalah), update belog 5,6 entry.... pastu masak berjenis2 lauk....  di saat anda depress oleh sesuatu tugasan,  anda mungkin layak untuk bergelar "Miss World"!!.  

Tapiii jika anda tensen2, bertapa dalam gua berminggu lamanya,  orang "hi2" di kotak PM pun anda tak mampu nak reply, mak mentua suruh makan pun kata dah kenyang...... anda hanya layak untuk bergelar "Miss Mirror".   Hahaha..... I got to admit now...   jauh panggang la ai ni dari  Erra Fazira, apatah lagi  Aisywarya Rai.. apa taknya, hanya disebabkan SIBUK... jiwa terus merundum seminggu.


AGAK2 ANDA DLM KATEGORI YG MANA???.


But..............................................
Yey!!!.   Alhamdulillah dah selesai pun "kursus kawin" yg ai jalani..  Ai dah boleh keluar dari gua skrg....(kah kah kah.... JGN ADA YG TERBELIAK BIJIK MATA PLAK... ai memanggilnya sbg "kurus kawin" sbb peritnya mengalah orang nak menghayun tangan Tok Kadi.   Dag dig dug... ser ser ser semua ada.... kekeke..


Sakit perut la menghadapi "kursus2 kawin" semua ni...  dah lama dah jantung ai tak dag dig dug, kali terakhir menghadapi dag dig dug masa nak beranak si Shashal,  bila baby keluar... Ya Allah!.   Leganya rasa......... satu bebanan dan ketakutan hilang 99% (1% lg tunggu hari berikutnya sbb nak tunggu result kesihatan bayi).   Mcm tu la yg ai lalui skrg... tinggal tunggu 1% lg utk menyahkan terus ser2 kat jantung ai ni. 





KEDAI BUNGA KAT JB PLEASE.....

Eh itu ari kan..... menjajar tau kita carik bunga hidup (I mean nak beli jambangan bunga utk satu ceremony),  pastu blank otak ni nak pikir nak carik kat mana la kat JB ni???.    Call K. Jee... K.Jee kata kat jalan menuju Perling Mall ada.... tapi tak sempat la pulak nak berlari ke sana,  majlis start pukul 2.00 pm,  call  si Napisah Jen pulak kata ada satu kat Sentosa.... tapi tak tau pulak lokasi kedai tu.......... last2 kita beli benda  lain.   Tu la, napa ha korang tak nak bukak kedai bunga????.    Sapa2 yg ada maklumat tentang kedai bunga kat JB ni, sila tinggalkan comment, karang lain kali senang kita nak terjah.


Ok la.... itu je entry sbg mukadimah selepas keluar dari gua.      Nanti kalau free ai nak buat kunjungan balas besar2an..      








10 comments:

  1. Kalau kakak biasa order dari May Florist di Tmn Johor Jaya ada Sam.. boleh google dia femes tau sebab dari sykat lama kakak sampai la ni kakak memang beli dari dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh I see...... dulu2 mmg pernah beli kat Tmn Johor Jaya tapi dah 10 taun berlalu, nama dan lokasi pun dah lupa.... T.kasih Kak Zakie for the info, nanti saya try google nama tu.

      Delete
  2. Tahniah...dah selesai urusan penting memang rasa lega sangat,kan?? apalah ye yang bz sangat tu.. tak nak kongsi pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Aisy.... I selamat "beranak"... kekeke...

      Delete
  3. Hi sweetie,

    Assalam sweet sweet to you... :-)

    ReplyDelete
  4. Miss World kali ni ibarat sotong..kalau ada lapan tangan pon masih tak cukup dek kesibukan harian,kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi seronok juga sebenarnya dihambat kesibukan... kita takde masa nak pikir benda2 remeh yg lain.

      Delete
    2. Sam..salam maal hijrah..x banyak kdi bunga sbnarnyer yg akk tau.tp tulah didlm perling mall or may florist di austin perdana..lain2 j.jaya n jj tebrau..

      Delete
    3. Salam Maal Hijrah K.Jee..
      Klu camtu.... K.Jee je la bukak kedai bunga... ;)

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...