Thursday, October 3, 2013

Sepagi Di Lapangan Terbang Sultan Ismail, Senai

Mungkin betul orang kata....  bila mengalir dalam diri kita darah yg sama, instinct selalu sama... Cehh!!.   Intro apakah ini??.

Malam tadi, ai dah tergerak hati nak call  Ustaz Baha (setelah sekian lama adiknya ni tak bertanya khabar),  tapi bahana disibukkan oleh benda2 lain, akhirnya ai tertido. 

Tiba2  pagi tadi IRP menerima SMS dari beliau..

 "Abang dah on de way nak pegi Airport Senai, skrg kat Simpang Renggam".   Mmg ada dimaklumkan sebelum ni,  ura2 kepergian abg ai tu  ke Tanah Suci tapi tak tau tarikhnya bila.

Kami pun apa lagi.. bergegas la mandi dan capai la apa saja (nak capai baju kurung, belum bergosok la pulak.... sebab nak kejarkan masa, dari rumah pukul 7.35 am...  jemaah dijangka check in 8.35 am).   Hopefully sempatlah...   


Alhamdulillah jalan tak jem pun, tak sia2 ai masih menyempatkan diri utk mandi (walau mandi kambing... hehe).



                









Inner biru + shawl rona pink???.   Itu je yg sempat dicapai... haha..... tapi skrg kan mmg tengah pesen kaler contra2 ni... 

Di balik sticker " LOVE" itu adalah somiku... (yg pemalu :P).   Di sebelah ai tu, Ustazah Fatimah (kakak iparku).  Budak baju kuning  tu Lutfy, anak bongsu mereka yg memonteng sekolah arini.



Pesawat  yg membawa beliau ke sana..  



Senang skrg sbb dah boleh buat penerbangan haji dari Senai.. tak mcm dulu2.




Tak sempat nak tunggu Abang Baha berlepas sebab kami ada agenda lain yg menunggu.   Gi bank, gi Pej. KWSP, gi keja..  

Terkejar2 punya pasal sampai terlupa nak pelawa diorang singgah rumah..... ngee.. teruknya kami ni... dah dlm keta baru teringat.


Lunch kat Plaza Kotaraya..





*moga pulang dgn haji yg mabrur..

10 comments:

  1. Seronoknya bila dengar ada yang pegi Haji..kita ni tak tau la bila gilirannya kan MM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya la ZZ.... bila kita nk dpt title Hajah ni?. :D

      Delete
  2. Moga mendapat hsji mabrur....
    dulu dulu perhi haji mmg boleh dari Senai Sam....sejak kebelakangan ni je tak boleh....now dah boleh balik eh...

    ReplyDelete
  3. semoga ustaz baha bakal balik dengan haji yang mabrur ye....

    sempat juga bertemu tu, alhamdulillah....

    ReplyDelete
  4. semoga Ustz mendapat haji yg mabrur amin...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...