Monday, November 25, 2013

Kenangan Semalam di Kuala Lumpur... (11 photo gedix)

Assalamualaikum....
hai darlings!!.


Semalam tak abis bercerita ngan you all sbb keletihan yg amat, hari ni nak tulis pjg2 sikit.   Eh!.   Semalam ai cerita apa ye?.  Oh! kisah "honeymoon"!!.    Yes honeymoon  yg tak berapa menjadik sgt sbb end up dgn episod bekejar ke Senawang sbb tetiba si Mus  (anak BIL ) yg dijangka lahir hari Selasa, tetiba keluar pulak pada hari Sabtu tu.  Ishhhh jaga kau ye Mus!  Exited Mama Long ngan Ayah Long dia ni ... lupa segala niat nak nyoping, ptg tu jugak kita sewa keta hotel (sbb dtg aritu naik flight).    Tu la antara sebab2 lain kenapa ai tak suka naik flight..... (ceh!. saja cari alasan kukuh pada IRP utk tak naik flight lagi di hari muka).




travelotor = pix dari google

Ya, frankly speaking...  Makcik tak suka sgt naik2 flight neh.  Sering mencemaskan jiwa Makcik!.  Makcik tgh doa2 ni.... harap2 satu hari nanti, akan terciptalah  travelator terpanjang JB - KL ... takyah ler ai nak naik flight lagi.  Letak je kaki kat situ depan pintu... alih2.. "Ting!!!" sampai depan Pavillion.   Jom aminkan doa Makcik ni!






pegi bwk 2 backpack dgn satu sling bag je..   Malas nak bwk DSLR, baju tido pun bwk selai sbb ingatkan hotel ada menyediakan bathrub.. rupa2nya takde... mungkin sbb kami order bilik yg cenonet kot.... ataupun mungkin sbb musim cuti, byk bilik dah full.

utk rujukan :  domestik flight - membenarkan membawa perfume dan segala bagai yg bernama cecair.



utk rujukan di hari muka juga :  kami stay kat Royal Hotel sbb hotel tu strategik dan berdekatan dgn byk pilihan shopping complex antaranya Pavillion, Lot 10, Fahrenhite, Plaza Sg Wang....


Tempat2 nyoping yg sempat kami kunjungi..!!

kedai spek di Fahrenhite





Al Tanoor di Pavilion ni masakan dia sedap!.    Maksud ai, nasi2 arab yg dia jual tu mmg my taste.



Malam pulak, cuci2 mata kat Jln Bukit Bintang....





Ole2 utk anak2...


Masakan arab kat sini pun sedap..



Ini antaranya yg kami makan.. dgn kebab yg juga sgt sedap!



breakfast kat Royal Hotel.... walaupun byk pilihan dan lazat2, tak berapa selera sgt nak makan... (mungkin sbb rindukan anak2 kot).  Itulah angkaranya bila dah selalu ke sana ke sini bersama mereka.   Nampak makanan pun teringat diorang, especially mana2 yg menjadi favorite mereka.  Ternyata... ai mmg IBU MITHALI!.  Ahaks!




Kat depan Pavillion, ada sekumpulan remaja tgh buat promosi academy diorang dan suruh ai pegang frame besar  ni.  Snap2 la kejap... 
Amacam!.   Ada gaya tak ai jadi duta Esmod?.



NOTA :   sekadar pendapat peribadi seorang blogger.

6 comments:

  1. MM.. selimnyaaaaa...apakah rahsianyaa...
    makanan kat hotel royal tu sedap2 MM...pernah dok situ seminggu...teruih naik lemak...

    ReplyDelete
  2. ler, pgg frame tu btul2 ke? ingat kak sam edit! hihi btw mcm best kedai pak arab yg Paradise tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah BK.... Kak Sam kena pegang frame tu... dan diorang snap ramai2. Terperasan diva la kejap... hehe..

      Delete
  3. MM..ingatkan awek mana la posing tadi...bila la nak slim mcm MM ni..he he..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...